Karavanlar Hazır 'Park' Aranıyor

MÜSİAD 2021 yılında Elazığ'a Karavan Park yapılacağının müjdesini vermiş ama o günden bugüne kadar bir gelişme olmamıştı. MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan yaptığı açıklamada, Karavan Park projesini Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın üstlendiğini ve inşallah en kısa zaman da karavan park projesinin hayata geçirileceğini belirtti.  Elazığ'da bir dernek ise bu süreci hızlandıracak önemli bir altyapı oluşturdu.

Karavanlar Hazır 'Park' Aranıyor

Türkiye'nin turizm gelirini artırmaya yönelik projeler geliştiren ve bu alanda yoğun çalışmalar yürüten Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD), daha önce Türkiye'yi keşfetmemiş olan yabancı turistin ilgisini çekebilmek ve yeni bir turizm kaynağı oluşturmak için Karavan Park Projesini hayata geçirmişti. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı proje kapsamın da Karavan Park Projesinde sona gelinmesine rağmen, uzun zamandır bir çalışma yapılmamış ve Karavan Park projesinin askıya alındığı yönünde iddialar ortaya çıkmıştı. Tüm bu yaşanan gelişmelerin karşısında ilimizde kurulan Elazığ Kamp ve Karavan Derneği, bu projenin altyapısını oluşturacak harika işlere imza attı.

Karavanlar Hazır 'Park' Aranıyor

ALTYAPI HAZIRLANSIN GERİSİ KOLAY

Saklı güzelliklerin adresi olan Elazığ’da son yıllarda yapılan özel girişimlerle hem vatandaşlar sıcak havalarda gidecek harika konumlara sahip oluyor hem de şehrimizin turizmi gelişiyor. Hakimiyet’in her yazısında konu edindiği gibi bir kentte turizmin gelişmesi için sadece kamu yatırımları yeterli değil. Bu doğrultuda kamunun yapması gereken gerekli altyapı ve ulaşım imkânlarını sağlamak. Elbette ki daha devasa yatırımların kazandırılması için yetkililere büyük iş düşüyor ancak özel girişimlerin son yıllarda yaptıkları yabana atılır gibi değil.

KARAVAN DERNEĞİ ELAZIĞ’IN TANITIMINDA CİDDİ BİR ROL OYNUYOR

Yine sivil toplum örgütlerinin de şehrimizin turizminin gelişmesi için katkı vermeleri önemli. Bizler de Hakimiyet olarak bu girişimlere yer verip destek olmaya gayret ediyoruz. Bu seferki konumumuzun adresi Elazığ’da bulunan ve karavanlar ile açık hava sinemasının yer aldığı bir oluşum. Elazığ Kamp ve Karavan Derneği, Karavan Park Projesinin geciken sürecini beklemeden harika işlere imza atmayı başardı. 

Karavanlar Hazır 'Park' Aranıyor

Elazığ’da Hazar Gölü’nün eşsiz manzarasına karşı kamp yapma imkanı veren bu oluşumla ister karavan isterseniz de çadır kiralayabiliyorsunuz. Üstelik açık havada sinema keyfini de yine burada yaşayabiliyorsunuz. Şu anda bile 20’ye yakın karavanın hazır bir şekilde beklediği Derneğin tek talebi ise kendilerine sabit bir yer tahsis edilmesi.

BAŞKAN YANCAR: “SABİT BİR YER TAHSİS EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Elazığ Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Hüseyin Yancar’ın Hakimiyet’e  yaptığı özel açıklaması ise şu şekilde: “En önemli olay sabit bir yerimizin olmayışı. Açık hava sinemamızı kamp organizasyonlarıyla da birleştirip harika etkinliklere imza atıyoruz. Elazığ Belediyemizin ve Sivrice Belediyemizin Karavanpark Projeleri mevcut. Ancak bu projelerin bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Sayısız karavanımızın olmasına rağmen göl kıyısında huzurla çekip kafa dinleyecek bir alanımız maalesef bulunmamaktadır. Yetkililerden ricamız biz karavan ailesine bu etkinlikleri yapabileceğimiz göl kıyısında bir alan tahsis etmeleridir.”

UZUN SÜRE SESSİZ KALINDI

MÜSİAD 2021 yılında Elazığ’a Karavan Park yapılacağının müjdesini vermiş ama o günden bugüne kadar bir gelişme olmamıştı. Elazığ için büyük bir önem taşıyan Karavan Park projesi ile ilgili yaşanan belirsizlik sürerken, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Karavan Park projesini hayata geçirerek turizm konusunda yine elini taşın altına koydu.

Karavanlar Hazır 'Park' Aranıyor

 BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI OLAYA EL KOYDU

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan,“Bizim en son projelerimizi Milli Emlak Genel Müdürlüğüne göndermiştik. Milli Emlak Genel Müdürlüğünde projelerin onaylanmasını bekliyorduk. Sonra Şahin Başkan yeni dönem için bu projeyi ben üstleneceğim dedi. Bizde Şahin başkanımız ile görüştük, yaptığımız çalışmaları projenin yapılacağı alanları paylaştık. Şahin Başkan da inşallah bu projeyi orada ben gerçekleştireceğim dedi.”

İNŞALLAH ŞAHİN BAŞKAN BU PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEK

Başkan Gürkan, “Yer olarak yine Gezin tarafında olacak. Şahin Başkanımız bu projeyi üstlendi. İnşallah Şahin Başkan, bu projeyi hayata geçirecek.” dedi.

BELEDİYE VE KARAVAN DERNEĞİ ORTAK HAREKET EDEBİLİR

Elazığ’ın eşsiz güzelliği olan Hazar Gölü’nün ön plana çıkması ve yıllardır hayali kurulan Karavan Park Projesi için sürecin hızlanması ve projenin bir an önce hayata geçmesi için bu projeyi üstlenen Elazığ Belediyesi ve alanda şehrimizdeki en tecrübeli oluşum olan Karavan Derneği’nin birlikte hareket etmesi önemli görülüyor.