Kararsızlar 3. Parti

Yapılan tüm anketlerde yüzde 20'lere varan bir oranla kararsızlar, Ak parti ve CHP'den sonra üçüncü parti konumundalar.

Kararsızlar 3. Parti

Son anketlere göre; AK Parti yüzde 30'la ilk sırada yer alırken CHP yüzde 27 ile ikinci oldu. İYİ Parti yüzde 16 olarak açıklanırken onu yüzde 10.5 ile HDP, yüzde 8.1 ile MHP, yüzde 2,2 ile DEVA Partisi takip ediyor.

Yüzde 20 gibi seçimin kaderini etkileyecek büyük bir çoğunluk ise kararsız. Kararsız seçmenlerin yüzde 80’i de partisinin bazı uygulamaları ve özellikle adı yolsuzluk, usulsüzlük, ihale kovalayıcıları ve komisyonculuklarıyla öne çıkan bazı partililere olan tepkileri dolayısıyla Ak Parti’ye kızan ve küsen Ak Partililer.

Ak Parti ve MHP seçmeni dışında hiçbir parti tabanında kararsızlar yok. Tam tersi CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek, Saadet ve YRP gibi parti tabanı, partilerine büyük bir bağlılık yanında bir an önce seçim olsun da hükümeti biz alalım heyecanı ve azmini taşıyor.

Birileri seçimin anahtar partisi olarak HDP’yi görse de asıl kilidi çözecek kesim yüzde 20’lere ulaşan kararsızlar partisi.

Bu kesimi kim ikna eder, kim güven verir ya da kim bazı yanlışlardan nedamet gösterildiğini samimiyetle bu kesime yansıtırsa oyları toplar ve seçimi kazanır.
Bu tablo da gösteriyor ki çoğunluğu Ak Partili olan kararsızlar üzerinde en çok   gayret ve  itinayla çalışması gereken parti de Ak Parti.

Ramazan ayının iftar ve sahur programları ile bu tür bir çalışma yapılma görüntüsü veriliyorsa da meselenin özüne inme gibi ciddi bir çalışma ve gayret hala görülmüyor. Ve Ak Parti’nin kurmayları, hala farklı cenahtan seçmen kazandırmayı vaat eden ve süslü sözlerle kendisinin iyi reklamını yapan bazı iletişimcilerin hayali seçmen kazanma projeleriyle oyalanıyorlar.

Ne yazık değil mi, Ak Partinin erimesinden dolayı içi yanan ve fakat samimiyetle ortaya koyduğu görüş, eleştirileri ve önerilerinden dolayı bazı parti bezirgânları tarafından adeta partiden ötelenen Faruk Acar gibi bir dehayı İyi Parti’ye kaptıracaksın, ardından da Nişantaşı kafelerinden çıkmayan, şöhretli adamlarla resim çektirip yayınlamayla kendini kanıtlamak isteyen bazı yeteneksiz ve bilgisiz  kişileri  külliyeye danışman olarak alacaksın…

Zor beyler zor. Ak Parti bu kafayla gerçekten çok zor.