Karamollaoğlu Teklif Bekliyor

6'lı masa etrafında toplanan liderler ve masayı dışardan destekleyen diğer partilerin üzerinde anlaştığı bir isim olmaması muhalif seçmende rahatsızlığa neden oluyor.

Karamollaoğlu Teklif Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Liderler arasında ise aday gerilimi sık sık gündeme geliyor.

Bu kapsamda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bizim şunu bilmemiz lazım. İlk turda seçimi kazanacak bir aday belirlemeliyiz. İkinci tur her zaman endişe vericidir. Onun için ilk turda yüzde 50'yi geçecek bir aday olmalı." diye konuştu.

"Sizin kafanızda şu isimle tek aday seçime gidersek yüzde 50'yi geçeriz dediğiniz bir isim var mı?" sorusu üzerine Saadet Lideri Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda bunu vardır demek o kadar kolay değil, biraz daha zamana ihtiyacımız var diye düşünüyorum ben. Zaman geçtikçe kanaatler de değişebilir, toplumda da farklı yaklaşımlar ortaya çıkabilir. Bunu biraz kamuoyu yoklamaları ortaya koyacak. Biz de kanaatlerimizi ona göre ortaya koyacağız."

Bu cümleler, adaylığını resen olmasa da bizzat açıklayan Kılıçdaroğlu’na en büyük darbe değil de nedir? Karamollaoğlu resmen ve alenen Kılıçdaroğlu’nun ilk turda yüzde 50 alma şansının olmadığını itiraf ediyor. Aslında buna itiraf da denmez zira o da çok iyi biliyor ki ilk turda HDP dahil bir çok siyasi parti kendi adayını çıkartacak ve millet ittifakının adayının değil yüzde 50 yüzde 35 bile alma ihtilali olmayacak.

Karamollaoğlu net olarak Kılıçdaroğlu’yla seçim kazanılamayacağını  dile getiriyor. Ve hatta gönlünün bir yerinde bir aday krizi olur da en tecrübeli ve bilge başkan unvanıyla kendisini aday gösterirler gibi bir hayal kuruyor.

Karamollaoğlu böyle bir gelişme için gerçekleşmesi zor bir  hayal kursa da bazı fanatik saadetçiler buna ciddi, ciddi inanıyor. CHP ve İyi Partinin ezici üstünlüğü  altındaki masadan Karamollaoğlu isminin çıkacağı gibi bir düşünceye kapılan kişilerin var olduğu bir siyasi geleneğin 6’lı masada var olması bile nasıl bir hayal ile yaşandığının da resmi oluyor. Karamollaoğlu, masada kendine yapılan iltifatları sahih ve samimi sanıyor. Bilmiyor ki kendisine iltifat edenlerin zihninde o hala Madımak olaylarının sorumlusu…