Karakuş: 'Biz tekeden süt çıkarır, hizmete devam ederiz'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın muhalefetteki belediyelere yönelik açıklamaları üzerine açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanıı Av. Erhun Karakuş, AK Parti'nin bu tavrının bölgedeki halkı cezalandırma anlamına geldiğini belirtti.

Karakuş: 'Biz tekeden süt çıkarır, hizmete devam ederiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanıı Av. Erhun Karakuş, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın muhalefetteki belediyelere yönelik açıklamaları üzerine açıklamada bulundu.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av.Erhun Karakuş,  31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi olarak, kimsenin beklemediği ama partinin inançla beklediği bir başarı elde ettiğini ancak bu sonucun bazı çevreler tarafından hala hazmedilemediğini belirterek, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, muhalefetteki belediyelere yönelik, "İcraatlarınızı yapın görelim" ifadeleriyle üstü kapalı tehdit ettiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi il Başkanı Av.Erhun Karakuş, Ak Parti İl Başkanı Yıldırım’ın bu açıklamasıyla, seçimleri kaybettikleri Alacakaya, Palu, Sivrice, Akçakiraz ve Kovancılar gibi bir çok belediyeye yönelik, hükümet imkanlarının kısıtlanacağını ve belediye başkanlarının önüne engeller konulacağını ima ettiğini belirtti. AK Parti’nin bu tavrının, belediye başkanlarını değil, o bölgedeki halkı cezalandırma anlamına geldiğini vurguladı.

Karakuş, bu söylemlerin altında kalmayacaklarını ve hizmete devam edeceklerini belirtti. Karakuş, Yeniden Refah Partili Belediyelerin çalışmalarına örnek olarak, Alacakaya Belediyesini 20 yıl boyunca yönettiklerini makine parkındaki en yeni aracın 2004 model olduğunu yeni bir araç kazandırılmadığını, buna rağmen, Yeniden Refah Partisi’nin belediye başkanının göreve gelmesinin hemen ardından 20 yıldır Alacakaya-Elazığ arasında bir yolcu taşıma otobüsünün olmadığını belediyeyi alır almaz Alacakaya Belediye Başkanının  belediyeye bir otobüs kazandırdığına dikkat çekti.

Karakuş, ayrıca Alacakaya Belediyesi, sadece belediye işçisi ve imkânlarıyla bir kır düğün salonu inşaatına başlamış durumda ve bu projenin gelecek yıl tamamlanarak hizmete sunulacağı açıklandı. Bunun yanı sıra, belediye ihtiyaç duyulan bir traktör satın alarak halkın hizmetine sunduğunu bununla ilgili de sizden ne himmet ne de yardım beklemediklerini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Karakuş, Akçakiraz Belediye Başkanının da seçimde verdiği vaatlerin bir bölümünün tamamlandığını bir bölümünün ise yapımına başlandığını ifade ederek, “Kadın taziye evi inşaatı başladı, bölgenin su ihtiyacı için su kuyuları vuruldu ve kaliteli içme suyu hemşehrilerin hizmetine sunuldu. Ayrıca, kadın taziye evi için yer tespiti yapıldı ve altyapı çalışmalarına da hız verildi. Akçakiraz’da 20 km’lik isale hattının çalışmalarına gelecek ay başlanacak.” dedi.

Karakuş, "AK Parti İl Başkanı, her mikrofonu eline aldığında kazandığımız belediyelere dil uzatıyor. Ancak biz yerimizdeyiz, belediye başkanlarımız halkın hizmetinde. Beş yıl sonra gelip görün, sizin belediyeleriniz ne yapmış, bizimkiler ne yapmış" diyerek, AK Parti’nin eleştirilerine sert bir yanıt verdi. Yeniden Refah Partisi olarak engellere rağmen hizmetlerine ara vermeden devam edeceklerini ve halkın yanında olmaya devam edeceklerini belirtten Karakuş, “Tekeden süt çıkarır, hizmet üretiriz!" açıklamasında bulundu.