KARAKOÇAN DEVLET HASTANESİNİN YIL SONUNDA AÇILIŞI YAPILACAK

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ihale süreci, yer teslimi ve takibi TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan yeni hastane binasının temelinin 13 Mart 2014 tarihinde atıldığı hatırlatı

KARAKOÇAN DEVLET HASTANESİNİN YIL SONUNDA AÇILIŞI YAPILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ihale süreci, yer teslimi ve takibi TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan yeni hastane binasının temelinin 13 Mart 2014 tarihinde atıldığı hatırlatılarak, mevcut hastane kampüsü alanında 3 kat üzerine temeli atılan yeni hastane binası tamamlandığında toplam 7 bin 255 m2 kapalı alana sahip olacağı belirtildi.

Karakoçan ilçesinin son yıllardaki en büyük yatırımları arasında yerini alacak  olan yeni hastane binasında çağdaş ve son teknolojiye uyumlu cihazlar ile hizmet sunmak üzere çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yüklenici firma taahhüdü altında yüzde 80 gerçekleştirme oranı ile yapımı hızla devam eden binada iç ve dış cephe sıvası, alçı, granit kaplamalar, boya ve badana, elektrik ve su tesisatının döşenmesi, tıbbi gaz ve iklimlendirme sistemi ile kapı ve pencerelerden oluşan ahşap mobilya aksamları tamamlanmıştır. Halen bina dışındaki çevre düzenlemesine bağlı çalışmalar devam ederken, bina içerisinde kurulum aşamasına getirilen asansör ve ana trafo montajının yanı sıra hijyenik ve ıslak alanlara yönelik başlatılan antibakteriyel döşeme ve özellikli granit zemin kaplama çalışmaları sürdürülmektedir. Tüm bu çalışmaların tamamlanması ile yeni devlet hastanesi binamızın 2015 yılı sonunda ilçe ve yöre halkının hizmetine sunulması planlanmaktadır. Karakoçan ilçemizin son yıllardaki en büyük yatırımları arasında yerini alacak  olan yeni hastane binamızda halkımıza çağdaş ve son teknolojiye uyumlu cihazlar ile hizmet sunmak üzere Genel Sekreterliğimiz çalışmaları devam etmektedir. Öncellikli olarak 50 olan hastane yatak kapasitesine yörenin konumu ve il merkezine olan uzaklığı dikkate alınarak 4 yataklı 1. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin ilave edilmesi planlanmış ve  tescil için gerekli başvuru yapılmıştır. Bununla birlikte hastanenin tıbbi cihaz ve mefruşat donanımına yönelik önceliklerimiz hızla devam etmektedir. Bu kapsamda başlatılan bir dizi tedarik ve satın alma kapsamında alınacak olan 25 adet hastabaşı monitörü, 2 adet koter, 1 adedi transport olmak üzere 3 adet küvöz, 4 adet fototerapi cihazı, 15 adet infüzyon pompası, 2 adet diş üniti, 1 adet yenidoğan radyant Isıtıcı,1 adet ultrasoun, 5 adet diyaliz ünitesi, 2 adet anestezi cihazı, birer adet olmak üzere yetişkin ventilatörü, otoklav ve cerrahi alet yıkama cihazı, 4 adet yoğun bakım yatağı ve monitörü ile gerekli olan  her türlü mefruşatın yeni hastane binamızın açılışına yetiştirilmesi için yoğun çalışmalarımız devam etmektedir. Karakoçan ilçemize büyük bir değer katmakla birlikte yöre halkının uzun vadeli ihtiyacına göre planlanan yeni devlet hastanemizin  halkımıza tekrar hayırlı olmasını dileriz."denildi.