Kaos planı devrede mi?

Sakaryaspor taraftarları, Amedspor maçına 'Yeşil' maskesiyle gidiyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından bazı teğmenler önceden planlandığı çok belli olan 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atarak yemin ediyor, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir teğmenlere destek veriyor, hakaretler en iğrenç küfürler havada uçuşuyor, ağır küfür ve tahrikler yeterince başarılı olmazsa dine, vatana, millete, bu üçünü baş tacı eden herkese her türlü saldırı, küfür sistematik olarak ve artırılarak devam ettiriliyor.

Kaos planı devrede mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belli ki bu kez Atatürk üzerinden yeni bir ayrışma hesaplanıyor. Sağ-sol, alevi-sunni, Türk-Kürt ayrışmasından umduğunu bulamayan küresel ve her dem zinde olan güçler, bu kez de Atatürkçülük üzerinden bir ayrışma yaratacak bir fitne ve kaosun peşindeler.

30 Ağustos'un yıldönümünde yayınlanan hutbede Atatürk’ün isminin geçmemesini bahane eden kesimler bunu köpürterek ve her platformda dile getiriyorlar.

Buna karşı bir kesim de Atatürk’ün dine ve İslam’a karşıtlığı tezi üzerinden söylem geliştirip sosyal medyada paylaşıyorlar. Siyasilere, devlet büyüklerine ve hatta kafası bozulan her bir insana küfür ve hakaret vaka-yı adiyeden oldu artık. Hele hele kadınların küfürleri erkekleri çoktan aştı bile.

Toplumun sinir uçlarıyla oynanıyor, toplumsal çatışma alanları besleniyor ve sanki bir iç çatışmanın zemininin oluşturulması hedefleniyor.

Bunların hepsinin asıl amacının siyaset ve siyasiler olmadığı çok açık. Ak Parti iktidarı 23 yıldan beri bu ülkeyi yönetiyor. Hatası ve sevabının semeresini bu güne kadar sandıkta aldı bundan sonra da sonucu ve süreci sandık belirleyecek.

Halkın getirdiği bir hükümeti yine halk götürür. Bunun dışında; ABD, İsrail, PKK, FETÖ gibi ülke ve örgütlerin siyasi iradeyi yıkmaya yönelik desteklerin amaçlarına ulaşamayacağını kendileri de çok iyi biliyor ama amaç ülkeyi kaosa sürükleyip gücünü zayıflatmak ve ekonomik kaynaklarını terörle mücadele ile heder etmek.

Aslında mücadele siyasi gibi gözükse de asıl savaş Türkiye’nin medeniyet yarışından koparılması ve Ortadoğu’da ABD ve İsrail hükümranlığının devam etmesi

Sevgili genç teğmenler! Bakın, bu devlet sizi en güzel okullarında ve birçok imkânlarını seferber ederek okuttu. Sizin Atatürk’ün askeri olduğunuzdan hiç kuşkumuz ve şüphemiz yok. Ama siz aynı zamanda peygamber ocağı olan ve adını peygamberimizden alan Mehmetçiklersiniz. Siz bu ülke insanlarının askerisiniz.

Farklı anlamlara gelecek, farklı amaçlar ve mesajlar içerecek ve emir komuta zincirinde ciddi zafiyetler oluşturacak bu tür ferdi ve fevri çıkışlarınız heyecanınızın etkisinde olan bir davranışsa sorun yok ama yanlış. Ancak bu millete ve milletin iradesine bir meydan okumaksa bunun farklı yorumları, bedelleri ve hesabı olur.

Oyuna gelmeyin. Onun bunun değil milletin askeri olun, milletin yanında durun. Birilerinin kuklası ve papağanı olmayın.