KANYONLARI MALATYA'YA MI KAPTIRIYORUZ?

KANYONLARI MALATYA'YA MI KAPTIRIYORUZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından bulunarak dünyaya tanıtılan Fırat nehrinin oluşturduğu Keban ve Karakaya baraj göllerinin bulunduğu alandaki kanyonlara Malatya Valisi de sahip çıkarak bu alanla ilgili proje yaptıklarını açıkladı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Yukarı Fırat'ın gerçekten çok derin bir tarihi ve doğal güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Vali Baruş, yapılan kazı çalışmalarıyla milattan önce 7 binli yıllarda insanların burada hayatını sürdürdüğünün anlaşıldığını ifade etti.

Doğal güzellikleriyle de ön plana çıkarılması gereken bir havza olduğunu belirten  Vali Baruş, şöyle devam etti: "Bu havza üzerinde çok sayıda kanyon var. Gerçekten tabiat harikası ve eşsiz doğa güzelliklerini temaşa edebileceğiniz, yaban hayatının her türlü güzellikleriyle hüküm sürdüğü bir havza. Burayı turizme kazandırmamız lazım. Özellikle macera, yürüyüş seven ve aynı zamanda da su sporlarından hoşlanan insanları bu yöreye daha çok çekmemiz lazım. Bunun için bu doğal güzellikleri tanıtmamız gerekiyor."şeklinde konuştu.

Vali Aydın Baruş, bu amaçla yöredeki doğal güzelliklerin görülebilmesi için geziler düzenlediklerini aktararak, "Tüm doğa ve sporseverleri buraya davet etmek için çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Valiliği olarak bazı çalışmalarımız olacak. Burada yürüyüş rotaları oluşturmak ve su yolunu etkin bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Fırat Nehri kenarında su yoluyla geldiğiniz zaman da görebileceğiniz eşsiz güzellikler var. Vatandaşlarımız Malatya'nın güzelliklerini, Fırat'ın güzelliklerini gelip görsünler istiyoruz."dedi.

İşte Hakimiyet Gazetesi olarak aylardır dikkat çekmek için çırpındığımız ve bugün de manşete çekerek nelerin yapılması gerektiğini tek tek yazdığımız konu buydu.

Bizler yazarken ilgili kurumlar üzerine alınmayıp  hiç bir şey yapmazken Malatya Valisi işe el attı bile...

Artık kimse “Malatya neden bizden daha ilerde” gibi bir söz  ve gerekçe ile gelmesin. Yol gidenin, kılıç kuşananın.

Biz  gitmek için yol bile yapamazken birileri bisiklet yolu bile yapmış...