Kamunun da Kafası Karışık

Türkiye'nin koronavirüs salgınına karşı aşı kampanyası başarılı bir şekilde devam ediyor.

Kamunun da Kafası Karışık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün itibarıyla uygulanan toplam doz miktarı 100 milyon dozu aşarken, ülkedeki aşı karşıtlığı da yükseliyor.

Örgütlenen aşı karşıtları, uzun süredir gösteri yapmak için hazırlanıyordu.

Aşı karşıtı kanaat önderlerinin çağrısıyla 11 Eylül'de İstanbul Maltepe'de miting düzenlemeye hazırlanan aşı karşıtları, kaymakamlık engeline takıldı.

Maltepe Kaymakamlığın mitinge izin verilmediği yönündeki açıklamasının ardından İstanbul Valiliği'nden farklı bir açıklama geldi.

Valilik tarafından alınan kararda, Anadolu Birliği Partisi tarafından, "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir araya Geliyor" çağrısı ile Maltepe İlçesi Maltepe Miting Alanı'nda 11 Eylül Cumartesi günü saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında bir açık yer toplantısının düzenlenmek istenilen mitingin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görüldüğü kaydedilerek, gerekli emniyet tedbirlerinin alınması kararlaştırıldı.

Aşı karşıtı mitinge Maltepe kaymakamlığının izin vermemesine karşın İstanbul Valiliğinin izin vermesi de gösterdi ki aşı konusunda halk kadar kamunun da kafası karışık.

Görünen o ki aşılama oranı yükselip aşıya karşı gelenlerin sayısı azalınca, bu kesimdeki direnç ve karşıtlık daha da artacak.