Kamu Kıskançlığı Mı?

HALKA HİZMET YOLUNDA BİR ÇOK KAMU KURUMUNUN BİRLİKTE ÇALIŞMASININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ  YAŞANIRKEN BAZI KURUMLARIN YENİ PROJELER İÇİN KENDİ İMKÂNLARINI HALKT

Kamu Kıskançlığı Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HALKA HİZMET YOLUNDA BİR ÇOK KAMU KURUMUNUN BİRLİKTE ÇALIŞMASININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ  YAŞANIRKEN BAZI KURUMLARIN YENİ PROJELER İÇİN KENDİ İMKÂNLARINI HALKTAN KISKANMALARI TEPKİLERE YOL AÇIYOR

MESİRE ALANI İYİ BİR ÖRNEK

İlimizde bulunan ve geçmiş yıllarda bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelen mesire alanının Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğü’nün olurları ile halkın kullanılmasına açılması amacıyla Elazığ Belediyesine tahsis edilmesi çok önemli bir hizmetin kazanılmasına vesile oldu. Yetişmiş çam ağaçları, gezinti, piknik ve sosyal faaliyetler için uygun bir zemine sahip olmasına karşın yıllarca kaderine terk edilen Mesire alanı, Elazığ Belediyesi’ne tahsis edildikten çok kısa süre sonra İzmir’de şehit olan hemşerimiz Fethi Sekin adı verilerek hizmete açılmış ve bu konuda şehrin önemli bir eksikliği giderilmişti.

CİP BARAJI YAKINDA

Mesire alanı ile aynı kaderi yaşayan piknik alanlarından biri de Cip Mesire alanıydı. Elazığ Belediyesi’ne tahsis edildikten sonra burada da hummalı bir çalışma başlatılarak yeni bir mesire alanı oluşturma çalışmaları başlatıldı. Burada yapılan çalışmalar da kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması ile Fethi Sekin Mesire alana da bir kardeş gelecek ve yeni bir piknik alanımız daha olacak.

ZÜBEYDE HANIM CADDESİ BEKLENİYOR

Şehrimizin uzun süreden beri konuşulan ve halkta büyük bir heyecan uyandıran projelerden biri de Zübeyde Hanım Caddesi’nin iki taraflı olarak halka açılmasıydı. Geçmişte kurumlar arası protokoller yapıldı ise de hayata geçemedi. Son olarak kurumların idari binaları kalmak şartıyla atölye ve diğer yerleşkelerinin şehir dışına taşınması ve çevre düzeni yapılarak halkımıza yürüyüş yolu olarak açılması planlandı. Ancak bu konuda da herhangi bir adım atılmadığı gibi bazı kurumların bölgede yeni yapılaşma içesinde olmaları kamu kıskançlığını ortaya koydu. Ancak vatandaşlar şehrin  tarihi için çok önemli olan bu projenin hayata geçirilmesi noktasında ümitlerini koruyorlar.

KENT MEYDANI İÇİN ENGEL NE?

İlimizde büyük bir kent meydanı olmadığına yönelik eleştirilere karşın Öğretmenevinin tarihi binası hariç tüm yapıların yıkılarak yanına Ahmet Aytar Meydanı ve yeni valilik meydanını da içine alacak büyüklükte bir kent meydanı projesi planlanıyordu. Ancak bu alanda bulunan yapılar ve okullar için yeni bir çalışma yapılmadığı ve taşınması noktasında da bir adım atılmadığı için bu proje de kurumların insafına terk edilmiş gibi gözüküyor.

 

İSTASYON CADDESİNDEKİ KAMU LOJMANLARI

İlimizin en eski mahdigerelerinden biri olan ve İstasyon Caddesi üzerinde buluna Karayollarına ait kamu lojmanlarının olduğu alanda da bir çalışma düşünülüyor. Bu alanda yeteri kadar yeşil alan bulunmaması amacıyla bir yanına cami ve yeraltı otoparkı yapılması planlaması da yine kurumların farklı tutumları sebebiyle aksamaya uğruyor. Birçok ilçe ve belde otobüslerinin ilk durağının da bulunduğu bu alanda yapılması düşünülen park ve yeraltı otoparkı ciddi bir trafik sorununu da çözüme kavuşturacak.

HALK VE ELAZIĞ İÇİN

Birçok konuda hayata geçirilmeye çalışılan projelerin tamamı tıpkı Fethi sekin Mesire Alanı gibi halkın kullanımına ve istifadesine verilecek projeler olarak kabul edilmesine karşın kurumların bu konuda katı bir tutum sergilemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel yaklaşımı ile de ters düşüyor. Her fırsatta halkı öne çıkaran, milleti önceleyen “insanı yaşat ki devlet yaşasın” vurgusunu sıkça yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rağmen kurumlarda yöneticilik yapan bürokratların eski Türkiye’yi çağrıştıracak katı bir devletçi tavrına bürünmeleri ve çözüm noktasında adım atmamaları bakanları da ciddi anlamda rahatsız ediyor.