Kalpar, Elazığspor'a veda etti

Tetiş Yapı Elazığspor ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, düzenlediği basın toplantısıyla kulübe veda etti

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kalpar, Elazığspor'a veda etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Spor Toto 1. Lig’in 30. Haftası’nda Boluspor’a deplasmanda mağlup olan ve play-off yolunda yara alan Tetiş Yapı Elazığspor’da maç sonu Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Dün Elazığ’a gelen tecrübeli teknik adam, Elazığspor Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısıyla herkesten helallik istedi ve şehirden ayrıldı.

“BİZİM İŞLER HER ZAMAN DÖRT DÖRTLÜK OLMUYOR”

Göreve başlarken basın mensuplarıyla bir araya geldiğini, ayrılırken de basın mensuplarıyla bir araya gelerek veda etmesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, “Özellikle ayrılıklar hiçbir zaman güzel bir şey değil ama bizim meslekte ayrılıklar var, hepiniz hakkınızı helal edin. Bizim işler her zaman dört dörtlük olmuyor. Her zaman her maçı kazanamıyorsun. Olumlu ve olumsuz eleştiriler oluyor hepsine saygı duyuyorum. Burada bulunduğum müddetçe ekibimle beraber en iyisini yapmaya çalıştık. Çok daha başarılı olma yolunda çalışma yaptık. Manisaspor maçıyla başladık burada. Tabi Manisaspor maçıyla ilk başlayan teknik direktör olarak çok daha heyecanı yüksek ve olumlu olarak başladım. Hocaların hepsi böyle başlar ama ben talihsiz bir şekilde başladım. Benden önce kazanılan maçta ödenmesi gereken bir para vardı. Ekonomik sıkıntılardan dolayı çok talihsiz başlangıç yaptım ama bunu şikayet amaçlı söylemiyorum” dedi.

“İSTANBULSPOR MAÇI BİZE MORAL OLDU”

Oyuncuları tanıma aşamasında kadroda eksiklikler hissettiklerini dile getiren deneyimli çalıştırıcı, “İlk yarının sonuna kadar alınması gereken puanları daha fazla nasıl alabiliriz diye çalışmalarımız oldu. Dolayısıyla içeride kazanmamız gereken Bolu ve Erzurum maçlarını şanssız şekilde kaybettik. Adana deplasmanlarında 2 maçı da berabere bitirdik ama İstanbulspor maçını da kazandık. Bu bizim için müthiş bir moral oldu ve ikinci yarıya da moral ile başladık. Bu arada da başkan ve yönetim kurulu ile toplantı yaptık bu takım ikinci yarıda nasıl çok daha başarılı olabilir diye konuştuk. Özellikle başkan ve yönetim kuruluna da bu konuda çok teşekkür ederim. Onlarda çok iyi niyetli davandılar. Kampa oyuncu yetiştirmek için transfer yapma adına büyük gayret içinde oldular. Onlarında istedikleri şeyleri gerçekleştiremediklerini düşünerek kampa yeni oyuncuları kazandıramadık. Dolayısıyla ikinci yarıya Altınordu maçıyla başladık ve talihsiz bir mağlubiyet aldık. İlk 20 dakikayı gerçekten çok iyi oynamadan geçirdik ama ondan sonraki dakikalar çok iyi geçti. Bu arada da yeni oyuncu da kadromuza katamadığımız için ve kamp döneminde Tatos gibi önemli bir oyuncumuzun sakatlanması ve Altınordu maçının ilk dakikasında oyundan çıkması dezavantaj oldu. Bunların tamamını bildiğiniz için tam manasıyla her şeyi paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“SIKINTILI GÜNLER GEÇİRDİK”

Eskişehirspor maçıyla birlikte 7 maçlık müthiş bir seri yakaladıklarını belirten Kalpar, “Yeni gelen oyuncularımızı da mümkün olduğu kadar takımımıza kazandırma adına çalışmalar yaptık. Onların hiçbiri hazır değildi. Sadece Murat Akça takımı ile kamp yapmıştı ama diğer oyuncular kamp yapmadan geldikleri için bunları hazırlama adına bize büyük görevler düştü. Balıkesir maçında 88. dakika da kazandığımız bir penaltıyı gole çevirebilirdik ama olmadı. Futbolda bu tür neticeler var ve sizler de benim kadar Elazığspor’un başarılı olmasını istiyorsunuz. Bunların arkasından yine sıkıntılı günler geçirdik ama bunlar hiçbir zaman dışarıya vurmadık. Bu arada yine bu sıkıntıları azaltmak adına çok büyük gayretler içerisinde olan başkan ve yönetim kurulunun büyük çalışmalar yaptığını biliyorum. Oynadığımız Samsun maçı ve Gazişehir maçı var. En kötü maçımız Samsun’a karşı oynadığımız 2. yarıydı. Yine sıkıntılarla dolu bir maça gittik. Gazişehir maçına kazanma arzusuyla çıktık ve gerçekten de kazanabilecek çok şey yaptık. Yine bir penaltı kazandık, bu penaltıyı da gole çeviremedik ve bu bizim için dezavantajdı. 1-1’i yakaladıktan sonra son dakikada yediğimiz gol bizim mağlup olmamıza neden oldu. Bu iki maçta çok önemli olan play-off avantajımızı kaybetmemiş olsaydık, çok büyük bir avantaj elde edecektik ama maalesef futbolda her zaman istediğimiz şeyler olmayabiliyor. Kaybedince bu avantaj biraz azaldı” ifadelerini kullandı.

“HAYATIM BOYUNCU İŞİMİ DOĞRU YAPMAYA ÇALIŞTIM”

Gaziantepspor ve Manisaspor maçlarını kazandıktan sonra Bolu’ya final için gittiklerini belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Bolu’da da kazanamayınca ister istemez play-off şansımızın azaldığını düşünüyorum. Ayrıca şu an hiç şansımız yok demek doğru değil. Şu anda 49 puanı olan Altınordu ve 44 puanı olan bir Elazığspor var. Elazığspor geriye kalan maçlarını kazandığı takdirde inanıyorum ki Play-Off’a kalabilir. Artık herşey Elazığspor’un elinde değil, rakiplerin yapacağı maçlar da önemli. Daha önce Play-Off Elazığspor’un elindeydi. Samsunspor veya Gaziantep maçını kazansaydık bizim elimizdeydi. Şimdi öyle değil, şimdi Antınordu kaybedecek Elazığ kazanacak ve fark 2 puan olacak ve tekrar Altınordu kaybedip Elazığspor kazanırsa Elazığ 1 puan öne geçme şansını yakalayacak ve avantajını son 2 maça bırakacak. İnşallah o 2 maçta da en iyi sonuçla Elazığspor devam eder diyorum. Çok fazla konuşacak bir şey yok. Buradaki sıkıntılar belli ama buradaki sıkıntıları da bahane ederek de yaşamak doğru bir şey değil. Ben hayatım boyunca işimi hep doğru yapmaya çalıştım. Yine bir şeyleri bahane etmeden ekibimle burada çalışmaya çalıştık. Tabi Bolu maçından sonra da dolayısıyla benim burada olmamım çok doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELEN EN İYİ ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Görev yaptığı sürece kendisine destek olan herkese teşekkür eden Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, “Bana bu yakınlığı gösterdiğiniz için herkese teşekkür etmek istiyorum. Yine içtenlikle söylemek istiyorum, başkana ve yönetim kuruluna bize yakınlık gösterdikleri için ve personelin çok önemli şekilde hizmet ettiği için çok teşekkür etmek istiyorum. Bu teşekkürü hak ediyorlar. İnanın ki başkan ve yönetim kurulu da Elazığspor’un başarısı için çok büyük gayretler içerisinde ve iyi niyetli çalıştığını bizzat yaşadım ve gördüm. Biz elimizden gelen en iyi şeyleri yapmaya çalıştık ve şu anda da çok kötü durumda değiliz. Allah’a şükür olsun ki Elazığspor sıkıntılı günler geçirdi ama kötü durumlara düşmedi. Burada başlamak ve sizinle olmak mutluluk ve gurur kaynağı oldu benim için. Başka da söylenecek bir şey yok” sözleriyle konuşmasını tamamladı.