Kalabalığın Sırrını Çözemedik

Ramazanın son günlerinde ve özellikle bayrama bir hafta kalan çarşı pazardaki kalabalığı sizler  de gözlemlemişsinizdir. Bayrama henüz dört gün kalmasına rağmen  geçen hafta sonundan beri tam bir arife günü yoğunluğu var. 

Kalabalığın Sırrını Çözemedik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaldırımlara sığmayan kalabalıklar, hem araç hem de yayaların geçişlerinin zor olduğu sokaklar, saatlerce sıra beklenen avm kuyrukları, iğne atsan yere düşmeyen kapalı çarşı ve semt pazarları.

Bu cümlelerden sonra birilerinin yaptığı ucuz yandaşlığı yapıp “hani millette para yok ve açtı, bu ne alışveriş tufanı” demeyecem. Zaten bunu asla doğru bulmuyorum. Bayram gelmiş, insanlar çocuklarına bir gömlek pantolon, bir kilo kadayıf da mı almayacak? Bizim bayram geleneğimiz bir çorap dahi olsa yeni bayramlık alışverişini teşvik ediyor.

Bizim anlayamadığımız ya da anlamlandıramadığımız konu,  geçmiş bayramlarda görülmeyen ve kendisini ciddi bir şekilde hissettiren insan kalabalığının sebebi ne?

Deprem bölgesinden ilimize gelenler mi, bayram tatili sebebiyle il dışından gelenler mi, yoksa farklı bir sosyolojik olayın tetiklediği demografik bir değişim mi işin doğrusu meseleyi çözemedik.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.