Kafamız Yarılmadan…

24 Ocak 2020 depremin en fazla etkilediği mahallelerden olan Mustafapaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Çakmak, mahallede Toplu Konut İdaresi tarafından devam eden inşaatlara malzeme indirmek için yolda duran tır şoförü ile mahalle sakinlerinden iki kişinin tartışmasını gördüğünü, olaya müdahale etmeye çalışırken, şoför tarafından darp edildi.

Kafamız Yarılmadan…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahallesinde devam eden çalışmalarla birlikte yaşanan olaylara da ilgisiz kalmayan Muhtar Çakmak, şoförle vatandaş arasındaki münakaşayı gidermek amacıyla gittiği olayda darp edilmiş.

O bölgeyi hemen herkes bilir. Ali Rıza Septioğlu Bulvarının bir şeridi inşaat  malzemeleri ile tamamen kapatılmış. Yeni malzeme gelindiğinde de ise halen ağır aksak tek şerit işleyen yolu da kapatınca hem yaya hem de araç trafiğinde ciddi sorunlar oluyor ve bu durum da ister istemez tartışmalara ve kavgalara yol açıyor.

Sorun, büyük ölçüde TOKİ’nin bazı müteahhitlerinin ya da normal müteahhitlerin  dağınık, sorumsuz ve kimseye hesap vermeden işini tamamlayıp parasını alıp gitme düşüncesinden kaynaklanmakta.

O bölgede bir karaçalı çeşmesine taktığı su hortumuyla koca inşaatı yapmayı düşünen bir mantık; cadde kapanmış, trafik felç olmuş, insanlar mağdur olmuş umrunda mı?
Son sonuç: Bu problemler hem emniyet hem de mahalle halkı tarafından bilinmesine ve yetkililere defalarca iletilmesine rağmen her alandaki sahipsizlik burada da kendini gösteriyor ve muhtarın darp edilmesi kaçınılmaz oluyor.

Uyarı; TOKİ şantiyelerinde çalışan ve genellikle komşu illerden gelen bazı işçilerin herhangi bir olayda birlik olması ve karşı tarafa saldırma  tehlikesi altında inşaatların bir an önce bitmesini bekleyen mahalle sakinleri ise kafa ve gözlerinin yarılmadan bu inşaatlardan kurtulmak istiyorlar.

Son uyarı: Benzer olaylar hemen her TOKİ şantiyesinde olabilir. Bunun önüne geçmek lazım. Denetlemek lazım. Yetkililerin bu olaylara daha sıklıkla eğilmesi isabetli ve doğru olacaktır.