Kadim Soruna İkinci Neşter

Yer altı otopark ve kent meydanı yapmak amacıyla Başkan Şerifoğulları'nın bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talep ederek belediyeye kazandırdığı Mehmet Akif Lisesi alanına yapılacak dev projenin ihalesi gerçekleştirildi. 15 Temmuz Meydanı'nda yapımı devam eden yeraltı otoparkının ardından bu proje ile birlikte şehrin en önemli ve bugüne kadar çözülememiş kadim sorunu olan otopark problemine 1.124 araç kapasite ile neşter vurulmuş oldu

Kadim Soruna İkinci Neşter
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimizin en önemli problemi olan vatandaşın en çok yakındığı  otopark problemine ikinci neşter de vuruldu. Başkan Şahin Şerifoğulları’nın girişimleri ile Elazığ Belediyesi’ne devredilen eski SGK binasının yıkımının gerçekleştirilmesinin ardından toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yeraltı otoparkı olarak yapım aşaması devam eden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesinin çalışmaları başlamıştı.

ŞEHİR MERKEZİNE TOPLAM 1.124 ARAÇLIK OTOPARK
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlattığı 224 araçlık otoparka ilaveten Mehmet Akif Ersoy Lisesi ile Ahmet Aytar meydanını da kapsayan alanda yeraltı otoparkı ile kent meydanı yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini duyurarak iki proje ile şehrimiz merkezinde en çok otopark ihtiyacı hissedilen iki noktada toplam 1.124 araçlık kapalı otoparkın müjdesini verdi.

İLK KAZMA YAKINDA
Başkan Şahin Şerifoğulları, yaşanan deprem ve pandemi döneminin getirdiği olumsuzluklara rağmen şehir ile yapılan tüm anketlerde en ön sıralarda çıkan ve her bir vatandaşın bizzat yaşadığı problemlerin başında gelen şehir içi otopark sorununun çözümüne yönelik halka verdiği sözleri bir bir tutuyor. 

HER HAFTA YENİ BİR İHALE
Hemen hemen her hafta yeni bir projenin ihalesini yapmak suretiyle bugüne kadar yeni şehirlerarası Otobüs Terminali, Engelsiz yaşam Merkezi, Fuar ve Kongre Merkezi, Traktör Galericiler Sitesi, Köy-kent projesi, yeni parklar, yeni açılan dev bulvarlar ve geçtiğimiz günlerde İstanbul’da tanıtımı yapılan hem halkımıza güvenli konut anlamında hem de elde edilecek gelirler şehrin kentsel dönüşüm çalışmalarına umut olacak “umut Elazığ” projesinin ardından Ahmet Aytar kent meydanı ve yeraltı otopark projesini hayata geçirmek amacıyla önemli adımlar atan ve birçoğu tamamlanma noktasına gelen projelerine bir yenisini daha ekleyen Başkan Şerifoğulları, Elazığ’ın çehresini değiştirecek kent meydanı projesinin ihalesi yapıldığını duyurması vatandaşta memnuniyet oluşturdu.
Ahmet Aytar Meydanı ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi alanları kapsayacak olan Kent Meydanı’yla hem şehir nefes alacak hem de vatandaşımız aracını güvenli olarak otoparka bırakarak alışverişini yapacak.

YENİ BİR PROJE, YENİ BİR UMUT
Kent Meydanı içerisinde 38 bin metrekarelik açık alan, 22 bin metrekarelik kapalı alan, 2 katlı 900 araç kapasitesine sahip otopark yer alacak proje ihalesini sosyal medya hesabından duyuran başkan Şerifoğulları, şunları ifade etti:
“Yeni bir projeye, yeni bir umuda ve şehrimize yeni değerler kazandırmaya devam... 38.000 m² açık alan, 22.000 m² kapalı alan, 2 katlı toplam 900 araç kapasitesine sahip, “KENT MEYDANI” Projemizin yapım İHALESİNİ gerçekleştirdik. HAYDİ BİSMİLLAH!” 

KATILIMI YÜKSEK İHALE 

İlimizin en önemli problemine çare olmakla birlikte vizyon kazandıracak dev ihaleye 11 firma katıldı. Yapılan ihale sonucunda en uygun teklifi yüzde 21 kırımla ve 42.623.000.00 bedelle ilimiz firması olan İmaj Altyapı ve Özsal inşaat ortak girişimi oldu. Yasal sürenin ardından yer teslimi yapılarak projeye ilk kazma vurulmuş olacak.

ŞEHİR TARİHİNDE DEVRİM
Şehrin merkezin konumundaki iki noktada hayata geçirilen ve toplamda ve aynı anda 1.124 araç gibi önemli bir sayıda otomobilin park edilmesine imkân sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi, şehir tarihinde bugüne kadar yapılan ve devrin niteliğinde olan bir hizmet  olarak tarihe geçecek.

VATANDAŞ: “HAYALDİ GERÇEK OLDU”
Şehrimizin öteden beri en önemli problemi olan otopark problemine radikal, köklü ve kalıcı çözümler üreten Başkan Şerifoğulları’nın her iki projesinin de şehir halkı olarak en büyük hayalleri olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu hayallerini gerçeğe dönüştüren Başkan Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorlar.