Kadim Şehir Palu'nun Tanıtım Kitabı Çıktı

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilçeyi tanıtacak bir kitap yayınlandı. Yayınlanan kitap, Dernek başkanı Fadıl Ülgen dernek üyesi olan Araştırmacı yazar Süleyman Yapıcı tarafından tanıtıldı.

Kadim Şehir Palu'nun Tanıtım Kitabı Çıktı

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, “Bugün burada 2 mutluluğu birlikte yaşamaktayız. İlki şu an da içinde bulunduğumuz dairenin mülkiyetini derneğimiz adına satın aldık. Bu konu bize destek olan ilgisini ve alakasını esirgemeyen üyelerimize, iş insanlarımıza çok teşekkür ederiz.

“PALU ŞEHRİMİZİ BİR KİTAP HALİNE GETİRDİK”

Bu konuda bize destekçi olan ve katkı sağlayan Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Ülgen; “İlçemizin birden fazla sorunu bulunmaktadır. Yetkililerden bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz.

Kadim Şehir Palu'nun Tanıtım Kitabı Çıktı

Kadim şehir olan Palu’nun güzide derneği olarak hizmet noktasında birçok işe imza attık.Son çalışmalarımızdan biri de Palu şehrimizi bir kitap haline getirmek oldu. Palu’nun kendine has olan güzelliklerini, birçok yönünü daha da güçlendirmek ve daha fazla alana yaymak tanıtmak için kapsamlı bir tanıtım kitabi yazmaya karar verdik. 2023 yılında başladığımız bu tanıtım kitabını 2024 yılında baskı haline getirerek tanıtmaya başladık” ifadelerine yer verdi.

Kadim Şehir Palu'nun Tanıtım Kitabı Çıktı

“TANITIM KİTABI ÇIKARDIK”

Araştırmacı yazar Süleyman Yapıcı: “Daha önce dergimiz adına 5 sayılık bir dergi çıkartmıştık. Uzun bir aranın ardından Palu isimli bir tanıtım kitabı çıkardık. Kitap içerisinde Palu’nun coğrafi ve kentsel konumu, tarihi eserler ve turizm, inanç turizmi, doğa ve gastronomi turizmi, gastronomi ve Palu yemekleri yer almakta.

Kadim Şehir Palu'nun Tanıtım Kitabı Çıktı

Ayrıca Palu’nun eski ve güncel hallerinin yer aldığı görseller mevcut. Palu gezmek için gelen misafirlerin nereleri nasıl gezeceğini belirten bir rehber çizelgesi mevcut. Ben katkılarından dolayı Şahin Şerifoğulları başkanımıza ve dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kitapta yer alan fotoğraflar için bizimle yaptıkları işleri paylaşan bütün arkadaşlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.