Kadem mi Bastırıyor?

Evlilik kurumunu koruma yerine daha çok yıkıma sebep olan ve muhafazakâr kesimlerden gelen talepler sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararı, Kadem başta olmak üzere bazı çevrelerden itiraz görmüştü.

Kadem mi Bastırıyor?

Karara yönelik açılan dava, bugün Danıştay 10'uncu Dairesi'nde gerçekleşti.
Davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Emre Topal ve kararın iptal edilmesine yönelik savunma yapan diğer avukatlar katıldı.

Danıştay savcısı, duruşmada tarafların tüm savunmalarını dinledi. Duruşmanın sonunda savcının bildirdiği esas hakkındaki görüşte, çekilme kararının hukuka aykırı olduğu açıklandı.

Danıştay savcısının bu kararıyla birlikte yeni bir sayfa açılmış olacak.  Bu karar, İstanbul Sözleşmesini başından beri savunan KADEM ve diğer kadın örgütlerinin zaferi anlamına gelecek. 

Danıştay savcısının bu görüşü karar olarak da çıkarsa, hukuki zorunluluk gereği İstanbul sözleşmesi yeniden geri gelecek ve uygulanmaya başlanacak.
Bu karar, KADEM’in isteyip ama çok da ısrarla  savunmadığı bir zaferi ve kazanımı ifade ediyor.

Anlaşılan bugünden sonra Ak Parti’nin KADEM gibi bir aykırı duran bir cephesi daha oluştu. Bu hukuki savaşı kim kazanır, kim kaybeder bilinmez ama bugünden sonra gördük ki KADEM lobisi çok güçlü ve etkin. Karşısındaki  hükümet ve cumhurbaşkanlığı bile olsa.