Kabaktepe Gördü Ak Parti Göremiyor

AK Parti'nin İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, kendisinin isminin geçmesiyle birlikte gündeme gelen 'AK Parti 94 ruhuna dönüyor' değerlendirmeleri ve gelecek İstanbul seçimleri için koyduğu yüzde 60+1 hedefi sorulmuş.

Kabaktepe Gördü Ak Parti Göremiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kabaktepe, "94 ruhu demek 2035'e gitmek demektir. 20 yıl geriye değil 30 yıl ileriye gidiyoruz. Burada biz 4 şeyi kastediyoruz. 94 yılı, kadının siyasette en üst seviyeye çıktığı bir yıldır. Dolayısıyla kadın insandır, erkek insanoğludur anlayışıyla, İstanbul'un, Türkiye'nin üzerinden kadınların ellerini çekmemesi için 2023'ü, 2024'ü ve 2053'ü Cumhurbaşkanımızın hedeflerine ulaşmak için, kadınlarımızın siyasette daha çok yer almasını kastediyoruz." diye konuştu.

Sık sık kadın ve genç vurgusu yapan Kabaktepe’nin 94 seçimlerini gençlerin siyasette en aktif olduğu seçim olarak görmesi Ak Parti Genel Merkezi’nin de görmesi gereken bir gerçek.

Ne yazık ki Ak Parti Genel Merkezi, Kabaktepe’nin bu tespitini dikkate alıp buna göre politikalar üretme yerine gençlerin hale partilerine destek olduğu gibi bir yanılgı içine düşmüş durumdalar.

Oysa gençlerin en uzak durduğu ve en son oy vereceği parti Ak Parti olarak görülüyor. En fanatik Ak partililerin çocukları ve en yakın dostları gençler dahi Ak Partiye oy vermeyi düşünmüyor. Ak Partili milletvekillerinin çocukları dahi partiye oy vermiyorlar dersek, bunu bile abartılı bulmayın zira gerçeğin ta kendisi…