İzzetpaşa Camii Sağlam

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız büyük depremin ardından dönemin Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında toplanan İl hıfzıssıhha kurulu aldığı karalar doğrultusunda İzzetpaşa camisinin orta hasar olması dolayısıyla kapalı tutulmasına karar verildiği belirtilmişti.

İzzetpaşa Camii Sağlam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Verilen karardan sonra kamuoyunda İzzetpaşa Camisinin yıkılacağı yönünde iddialar gündeme gelmiş ve uzunca bir süre de gündemi meşgul etmişti.

6,8 ile sarsılan şehrimizde orta hasarlı olduğu gerekçesi ile ibadete kapanan İzzetpaşa Camii kuyumcular Oda Başkanlığı’nın girişimleri ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden getirilen heyetin camide yeniden  incelemelerde bulunmasının ardından artık sağlam olduğu raporlandı. 
Caminin daha önce orta hasarlı olması sebebiyle başlatılan tadilatlar ve onarımların ardından sağlam raporuna kavuşmasıyla İzzetpaşa Cami’nin Ramazan ayından önce tekrar ibadete açılması planlanıyor.

Cami yıkıldı yıkılacak derken hasarlarının birer birer onarılması caminin eski normaline kavuşacağı haberiyle bertaraf oldu. Tabi ki şehrimizde her hususta eski normallere kavuşmayı için dört gözle beklediğimiz şu günlerde İzzetpaşa Cami'nin ibadete kapılarını aralaması yüreklerimize su serptti. Bu haberin yaklaşmakta olduğuna inandığımız, iyi ve güzel olan diğer haberlere de domino etkisi yaratmasını bekliyoruz.

İnsanımızın bir yıldır boğuştuğu ve üzerinden atmak için savaş verdiği olumsuzluklardan milletçe beraate şahitlik edeceğimiz güzel günlere göz kırpıyor ümidimizi baki tutuyoruz.