İzmirli Öğrenciler Elazığ'a Hayran Kaldı

Nisa Yılmaz/ İzmirli öğrenciler, 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Elazığ'a geldi. Öğrenciler, Elazığ'ı çok beğendiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söyledi.

İzmirli Öğrenciler Elazığ'a Hayran Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Biz Anadoluyuz Projesi” için öğrencileri ile birlikte Elazığ’a gelen Mehmet Osman Çetiner, Elazığ’ın misafirperver bir şehir olduğunu söyledi. Çetiner, öğrencileri ile birlikte Elazığ’da çok keyifli vakit geçirdiğini ifade etti. Doğunun da batı kadar zengin olduğunu söyleyen Çetiner, düşüncelerini şöyle ifade etti: “İzmir Bergama’da öğretmenlik yapıyorum. 50 öğrencimizle birlikte Elazığ’a geldik. Çocuklar buraya gelmeden önce çok tedirgindi, bilmedikleri bir coğrafyaya ve insanların arasına geldi. Ama ilk geziyi tamamladıktan sonra gördüler ki burada müthiş bir misafirperverlik var. Burada aynı topraklar üzerinde yaşadığımız çok sempatik ve keyifli insanlar var. Projemiz tam anlamıyla amacına ulaşmış durumda. ‘Biz Anadoluyuz’ duygusuna çocuklar erişmiş durumda. Batı deyince insanların aklına hep çok zengin bir yermiş gibi geliyor. Oysa şunu gördük ki; ülkemizin her yeri zengin. Ve birçok önyargıyı yıkmak adına önemli bir aşama kaydettik. Ben Muş’ta öğretmenlik yaptığım yıllarda Elazığ’ı ziyaret etmiştim. Ama çocukların gözündeki heyecanla tekrar burayı görmek çok başka bir duygu. Elazığ’ın ne kadar güzel birliktelik sergilediği, etkileyici bir konukseverlik yaptığı için çok memnunuz. Çok mutluyuz Elazığ’ın misafiri olmaktan dolayı.”

Öğrencilerden Dilara Bulut, “Elazığ’ı çok beğendim. Buradaki insanlar çok sevecen ve cana yakın. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. Elazığ, önyargılardan uzak tutulacak bir yer. Gezilecek ve görülecek çok yeri var. Tekrar gelmek isterim.” dedi.

Emine Uçar ise “İzmir Bergama Zeytindağ’dan geliyorum. Elazığ çok güzel bir yer. Arkadaş edinme fırsatımız oldu, bizden ayrılmak istemiyorlar. Aynı projede Elazığ’ı biz de ağırlamak isteriz. Elazığ’da birçok yeri gezme fırsatımız oldu. Keban barajını çok beğendim, çok temizdi.”