İzlemenin İzi Yok

Elazığ Valiliği bünyesinde 2016 yılında oluşturulan ve şehrimizdeki yatırım ve girişimleri bir merkezden koordine edeceği açıklanan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi'nin yaptığı çalışmaları kamuoyu merak ediyor.

İzlemenin İzi Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği bünyesinde 2016 yılında oluşturulan ve şehrimizdeki yatırım ve girişimleri  bir merkezden koordine edeceği açıklanan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi’nin yaptığı çalışmalar  merak ediliyor.

“YILLARDIR SESSİZ”
Kentin gelişmesi, kalkınması, üretim ve istihdam olanaklarının daha da artırılması maksadıyla kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından hazırlanacak önemli projelerin takibini ve koordinasyonunu sağlamak için kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin yıllardır sessiz kalması kamuoyunda merak uyandırdı. 2016 yılında kurulan ve büyük bir heyecan uyandıran bu birimin yıllar geçmesine rağmen yaptığı çalışmaların  neler olduğu bilinmiyor. 

ELAZIĞ’A YATIRIM YAPILMIYOR MU?
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin yatırım aşamasında olan projelerin bürokratik süreçlerini izleyerek, herhangi bir tıkanma halinde ilgilileri haberdar etmek ve sorunun çözülmesi için harekete geçmelerini temin etme gibi bir görevi olan Koordinasyon Merkezi’nin Elazığ’a yapılan yatırımlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlemesi gerekirken yıllardır sessiz kalması kafalarda soru işareti oluşturuyor.2016 yılında kurulan bu birimin şimdiye kadar yaptığı çalışmalar hakkında net bir bilgi vermemesi ve ilimizin kalkınması için ne tür yatırımcıların geldiği konusunda net bir açıklama yapmaması akıllara  Elazığ’a yatırım yapılmıyor mu? sorusunu getirdi.

KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ Mİ VAR? 
Merkezin takip ettiği projelerle ilgili kayıt tutmak suretiyle, Ar-ge çalışmaları bağlamında talep edilmesi halinde vali, milletvekili, belediye başkanı ve diğer ilgili yöneticilerle, proje sahibi özel sektör yetkililerine projenin güncel durumu hakkında bilgi verilmesi ve Milletvekillerinin çalışma ofisleri ya da özel kalem birimleriyle sürekli iletişim halinde olunması gibi birçok özelliğe sahip Merkezin Elazığ’da göz ile görülür bir yatırıma yardımcı olup olmadığı ve bu desteklerin neler olduğunun kamuoyu ile paylaşılmaması Elazığ’da ki kurumların koordinasyon eksikliğinin olduğunu ortaya çıkardı. 

YAKLAŞIK BEŞ YIL ÖNCE TOPLANTI YAPILMIŞTI 
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi ilk açıklamasını yaklaşık beş yıl önce yapmıştı. Elazığ Valiliği’nde yapılan toplantıda, birimin faaliyetleri değerlendirilerek il genelindeki yatırımların izleme ve raporlama çalışmalarının sunumu gerçekleştirilmişti.

DÜZENLİ TOPLANTI YAPILMASI GEREKİYOR 
Elazığ’ın  kalkınması ve iş adamlarına rehberlik yönünde hizmet etmesi gibi çok önemli bir görevi  olan birimin yaptığı çalışmaları uzun bir zaman aralıkları ile değil her ay düzenleyecekleri toplantılar ile kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor.

YATIRIMCILARA REHBERLİK ETMESİ GEREKİYOR
Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın göreve geldikten sonra özellikle ilimize yatırımcı gelmesi için önemli girişimler de bulunmasına rağmen Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi’nin çok aktif olmaması nedeniyle yatırımcıların başka şehirlere yöneldiğini  ifade eden vatandaşlar, Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın talimat vermesi neticesinde bu birimin aktif olacağı ve yatırımcılara rehberlik edeceği ifade ediliyor.