İzaha Muhtaç…

Dün, Hakimiyet'e Göre köşemizde 'vefasızlık' diyerek Ak Partili milletvekillerinin Ak Parti Eski İl Başkanı Ramazan Gürgöze'nin oğlunun düğününe iştirak etmemelerini doğru bulamadığımızı dile getirdik.

İzaha Muhtaç…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bizleri,  dünkü yazıyı yazmaya iten ne birilerini eleştirmek ne de birilerini yüceltmekti. Yazdıklarımız sadece gözlemlerimiz ve bizzat şahit olduğumuz tabloydu. 

Düğüne katılan bir basın mensubu olarak ve biraz da haber hassasiyetiyle,  yine belki beklentimizden kaynaklı olarak milletvekillerinin katılmayışlarını ilginç bulduk ve değerlendirdik.

Yazının yayınlanmasıyla birlikte, özellikle düğüne katılmadıkları için eleştirdiğimiz milletvekilleri ve danışmanlarından açıklamalar yağmaya başladı. Yaptığımız bu görüşmelerden çıkan sonuç ve kanaat ve gerçek şuydu ki Gürgöze, mevcut milletvekillerine davetiye göndermemişti.

Bu durum; bir dalgınlık ve ihmal ya da yoğunlukla açıklanamaz.  Ramazan Gürgöze, Ak Parti eski İl Başkanı olmakla birlikte ticari hayatı, coğrafi olarak geniş bir alana hitap eden etkinliği, yakın dost ve akraba çevresi ile zaten kalabalık olacak bir düğünü siyasetçi arenasına dönüştürmeme gibi bir düşünce ile milletvekilleri davet edilmememe tezini de anlayışla karşılarız. Ancak bizim bu tezimizi, düğüne katılan CHP Milletvekili Gürsel Erol çürütmüş oldu. 

Siyasilerin çok da bulunmadığı, samimi ve kız babası merhum Berilgen’in aziz hatırasına daha mütevazı bir düğün töreni yapma düşünce ve inceliği belki bu formatta bir düğünü gerekli kılabilir. Ancak bu kural ve ilke,  CHP Milletvekili Erol’un katılımıyla bozuldu. Erol’a giden davetiye, Ak Parti milletvekillerine neden ulaşmadı?

Yine dünkü yazıyla ortaya çıkan bir gerçek daha oldu ki kendilerine davetiye ulaşmayan Ramazan Gürgöze’nin çok sayıda teşkilatta birlikte görev yapan yol arkadaşları ve dava arkadaşları var.

Elbette kapasitesi belli bir düğün salonuna herkesin davet edilmesi çok mümkün değil ama en azından birlikte görev yaptıkları ve kendi yardımcıları olan isimlerin unutulmaması gerekirdi.

Sonuçta bizlerin gözlemlerimize dayanarak dile getirdiğimiz ve haksızca eleştirdiğimiz milletvekillerimiz haklı ve doğru olarak davet edilmedikleri yere gitmediler. Bizler de mesleki heyecanla böylesi bir konuyu taraflardan teyit etmeden dile getirdik.

Ancak gelen haberler ve bilgilerle olayın aslının farklı ve fakat her halükarda izaha muhtaç bir konu olduğu kanısına vardık. Doğrusunu taraflar daha iyi bilir ve belki izaha muhtaç konu açıklığa kavuşur.