İyi Yerde Değiliz

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Elazığ vergi rekortmenleri listesi Elazığ Defterdarlığı tarafından açıklandı. 2019 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi'nin Elazığ geneli ilk 100 sıralaması açıklandığı liste incelendiğinde de ilginç bir tablo ortaya çıktı.

İyi Yerde Değiliz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En çok vergi veren kişi ve kurumların genelde gayrimenkul kiralama, hukuki hizmetler verme, altın ve döviz ticareti yapma ve birçoğu da inşaat yapımında elde edilen kazançlardan verildiği görüldü.

Birkaç tarımsal üretim, yem, un, beyaz et dışında listede üretimden kaynaklı bir vergi görülmüyor.

İlimizde elbette çok sayıda üretim yapılıyor ve bunların hemen hepsi teşvik kapsamında yer aldığı için ciddi anlamda vergi muafiyetinden faydalanıyorlar belki ama buna rağmen en az 3-4 üretici firmamızın da sadece ilimize değil ülkemize yönelik ürettikleri ve markalaştırdıkları ürünler sebebiyle en çok vergi verenler sıralamasında yerlerini almasını isterdik. Bu liste de gösterdi ki üretimde hala yetersiziz ve iyi yerde değiliz.

Açıklanan listede yer alan hemşerilerimize, kazançlarını vergilendirip elde ettiklerini kutsal hale getirdikleri için de teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyoruz.