'İyi insanlar bulun!'

AK Parti'de önceki gün yapılan Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında kongre takvimi belli olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarına il, ilçe ve beldelerde işletilecek kongre sürecine ilişkin ilk talimatını verdi. Erdoğan'ın 'Sahaya inin, çok iyi çalışın. Partimize katkı sunacak iyi insanlar bulun' dediği öğrenildi.

'İyi insanlar bulun!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşkilatlarını sahaya sürmesi önemli ama asıl önemli olan “Partimize katkı sunacak iyi insanlar bulun” cümlesi.

Aslında bu cümle; partiye ayna tutan, teşkilatların alışveriş yaptıkları esnafları parti çalışması olarak lanse edip paylaşmalarına ciddi bir gönderme ve eleştiri yapan bir cümle.

Önce “Partimize katkı sunacak” ibaresine bir bakalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ifadeyle şu an ve el’an parti teşkilatlarında yer almış isimlerin partiye katkı sunmadıklarını zımnen kabul, ikrar ve itiraf ediyor. Demek ki Erdoğan, birilerinin sıklıkla ifade ettiği gibi teşkilatlardan çok da bihaber değilmiş. Demek ki resmi parti kaynaklarının şişirme ve göz boyamaya yönelik şişirme raporları yanında samimiyetine güvendiği, beyanatlarına itimat ettiği isimlerden de reel raporlar alıyormuş ve bunun gereğini yapıyormuş.

Erdoğan’ın “iyi insanlar” bulun ifadesi ise başlı başına bir tespit ve teşkilatlarda yeterli sayıda iyi insanların bulunmadığının bir itirafı.

Özetle Erdoğan, “Partimize katkı sunacak iyi insanlar bulun” cümlesiyle mevcut teşkilatların hepsine “artık sizinle olmuyor, sizlerdeki heyecansızlık ve dünyevileşmek ve gayriahlaki farklı tavır ve tutumlarınız dolayısıyla tabanın partimizden soğuması, uzaklaşması hatta muhalif duruma geçmesine sebep oluyorsunuz ve bu partinin sırtında bir yüksünüz. Biz sizleri görevden almadan siz çekilin”

Umarız teşkilatlar Erdoğan’ın bu ifadelerini doğru yorumlar, üzerine alınırlar, çalışkan ve iyi insanların teşkilatlara gelmesi için yol açarlar.