İyi Düşünülmeli…

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine PCR testi ile ilgili yeni bir genelge gönderdi. Genelgede, eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek.

İyi Düşünülmeli…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan açıklamada;
1. Öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personelinin aşı süreçlerini tamamlanmış olması önerilmekle birlikte başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek kişilerin/görevlilerin aşılı/geçirilmiş hastalık durumunda (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) olmamaları halinde; bu kişilerden haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenilecek ve sonuçlar okul idaresi tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacaktır.

2. PCR negatif test zorunluluğu istenilen alanlara (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) girmek isteyen ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanacak olan kişiler; aşılama süreçlerinin tamamlanmış veya hastalığı geçirmiş kişi durumunda olup olmadığını Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kontrol ederek PCR negatif test raporu almaları gerekip gerekmediğini öğrenebileceklerdir.

3. Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için uygulanacaktır” denildi. 

Hakimiyet Gazetesi olarak   aşı konusunda tavrımızı bilmeyen yoktur. Bu salgınla mücadelede şuan ki en önemli silahımız aşıdır. Her gün insanlarımızı kaybediyoruz. Çevremizde bulunan birçok sevdiğimiz insanın acısını yaşadık. Halen yaşamaya devam ediyoruz. 

Aşı konusunda kafaları karışık olan vatandaşlarımızın ikna yöntemiyle aşılanmalarının sağlanması gerekiyor. Eminiz ki evine ya da iş yerine giden hiçbir sağlık çalışanını vatandaşlarımız geri çevirmez. Aşılarını olurlar. 

Haftada iki defa PCR testi istemenin henüz erken olduğunu tahmin ediyoruz. Aşı yaptırmayan vatandaşlarımızın kırılmasına ve incinmesine neden olacak tavırlardan kaçınılmalı ve PCR testine tabi tutmanın şuan için erken olduğunu düşünüyoruz. 

Unutmayalım ki aşı bizim en büyük silahımız. Aşı olmamız gerekiyor. Aşı konusunda kafaları karışık olan vatandaşlarımızı da hepimizin ikna etmesi ve onları anlayışla karşılamamız gerekiyor. 

El birliği ile bu salgından kurtulacağız…