İYİ'den Gazetecilik Dersi!

Şehrin sorunlarını cesurca dile getirme ve çözüm önerileri sunma noktasında başarılı bir gazetecilik örneği sergileyen Hakimiyet Gazetesi, köşe yazıları ile de dikkatleri çekmeyi başarıyor.

İYİ'den Gazetecilik Dersi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber peşinde koşma yanında gündemdeki konuların konuşulup tartışıldığı canlı yayınları ile başarılı bir grafik ortaya koyan İletişim Fakültesi mezunu olması dolayısıyla hem alaylı hem de mektepli konumda olan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Enes Yılar, köşe yazıları ile de siyasi hayatın nabzını tutma gibi bir başarı da ortaya koyuyor.

Çok iyi ve dikkatli iyi bir gözlem yeteneği yanında siyasi kulislerde olan bitenlere hâkim olan Genel Yayın Yönetmenimiz,  geçtiğimiz günlerde Elazığ İyi Parti teşkilatının, Türkiye geneliyle mukayese edilmeyecek derecede geriden geldiğini ve partinin ülkede yakaladığı heyecanı ve yükseliş ivmesini şehre taşıyamadığını yazdı.

Bu değerlendirmelerden sonra kendisini sevip saydığımızı çok iyi bilen İl Başkanı Mevlüt Or’un da bu gerçeği görmesi gerektiğini dile getiren tavsiyelerde bulundu.

Yılar’ın bu köşe yazısına İyi Parti’nin sosyal medya hesabından cevap gecikmedi.

Önce İyi Parti’den gelen cevabı alıntılayıp sonra yorumlayalım:

“Bu haberi yaparken hayal dünyanızı ve hedeflerinizi anlamamak mümkün değil, İl Başkanımız Genel Başkanımızın Elazığ ziyareti sırasında Elazığ Sorunları başlıklı dosyayı sunmuştur ve bu dosyanın 80 İl için örnek olacağını söylemiştir Genel Başkanımız.

İYİ Parti için ülke geneli yorumunuz çok çok kıymetli, ancak Elazığ'da da İYİ PARTİ çok iyi durumdadır. 4 yıldır bu partiye girmeye çekinen insanlar varken İl Başkanımız Mevlüt Or, ilk günden beri Sayın Genel Başkanımızın yanındadır.

İYİ Parti Elazığ İl Teşkilatına son zamanlarda büyük sayıda katılımlar olmaktadır. İktidar partisinin Elazığ Vekillerinin son 19 yılda Elazığ'ı ne hale getirdikleri ortadadır. Elazığ'da İYİ Parti birinci parti olacak ve ranta, hukuksuzluğa ve kayırmacılığa son verecektir.

Haber yaparken lütfen objektif olunuz ve gerçekleri yazınız, birilerinin hoşuna gidecek gazetecilik anlayışından Elazığ basını vazgeçmelidir.”

Cevabi  yazıda  ele alınıp çok detaylıca konuşulacak bir yığın konu olmakla birlikte, bunlarla ilgili söyleyeceklerimizi saklı tutmak kaydıyla ve sözü fazla yormama adına şunları söylemek isteriz;

Öncelikle Yılar’ın yazısı, kendi görüşlerini, gözlemlerini ve düşüncelerini dile getirdiği bir köşe yazısıdır, haber değildir.

Bugüne kadar İyi Parti kanadından gelen haberleri, tüm amatörlüğüne, yazım ve mantık yanlışlarına rağmen aynen yayınladık. Üzerinde eleştirilecek birçok konu varken “haber” statüsünde değerlendirip yayın masasına ilettik.

Yılar’ın köşe yazısında dile getirilen konular, yazarın gözlemleri kadar, şehrine ve insanların gündemine yakın duran ve mesleği gereği bunu yapan duyarlı bir gazetecinin görüşleriydi.

 Partide şu an resmi görevi bulunanlar da dâhil, “İYİ Parti Elazığ’da iyi çalışıyor” diyene bu güne kadar rastlamayan Yılar’ın, bu gerçekten hareketle söz  konusu cümleleri kurmasını yadırgamak yerine parti içi ve parti dışında kaynayan kazandan keşke haberdar olunsa da eleştirilere konu edilen sorunların giderilmesine odaklanılsa.

Elazığ’da şuan  İyi Parti İl Başkanlığı için Genel Merkez nezdinde çalışma yapan dört partili ismin olduğunu biliyoruz. Ve yine genel merkezde, Elazığ İyi Parti teşkilatının, partinin genel hava ve heyecanından çok gerilerde bir konumda olduğunun konuşulduğunu da biliyoruz.

Mevcut Başkan Or ile herhangi bir husumetimiz olmadığı gibi il başkanlığı için kulis yapan diğer partililerle de bir yakınlığımız ve dostluğumuz yok. Hepsi de bu şehirde rüştünü ispatlamış, zor dönemde siyaset yapmış ve birçoğu bedel ödemiş isimler.

Sayın Or, bizlere gazetecilik dersi vereceğine bizce partisini nasıl harekete geçirir, nasıl teşkilatlar arasında tam bir uyum yakalarım da seçimlerde bir başarı hikayesi yazarım diye planlama ve çalışma programı yapması lazım.

İyi Parti’nin geneldeki rüzgârı ile ilimizdeki muhtemel milletvekili adaylarının popülaritesine güvenip olayları akışına bırakmak ne teşkilatçılığa sığar ne de kendisine sorumluluk veren kişileri mahcup etmeme sonucunu doğuracak bir tabloya.

Dememiz o ki İyi Parti, diğer siyasi partiler gibi bir partidir ve eleştirilere tepki vermek yerine ders alıp önlemlerini hayata geçirebilecek bir özgüven ortaya koymalıdır. 

Hakimiyet olarak sadece İyi Parti değil, en çok da iktidar partisi Ak Parti olmak üzere hemen her partiye yönelik eleştirilerimiz oluyor. Ve yine bu partilerin yanlışlarını ve eksikliklerini sıklıkla dile getirdiğimiz de kamuoyunda biliniyor. İyi niyetli yapılmış bu eleştirileri hasmane ve maksatlı olarak yorumlamak ve buna hükmetmek doğru değil, hele hele şehirde siyaset yapmaya devam eden bir parti için hiç hoş değil.

Eleştirilere tahammül edemeyenler ve köşe yazısını haber sanıp bizleri objektif olmaya davet edenler, önce kendi konumlarını ve performanslarını objektif olarak sorgulasınlar. Şimdilik bu kadar.
 

İYİ'den Gazetecilik Dersi!