İyi Değiliz

Dün Sağlık Bakanlığı tarafından aylardır açıklanan koronavirüs tablosunda bir değişikliğe gidildi.

İyi Değiliz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bundan sonra güncel tabloya aşı verilerinin de ekleneceğini duyurarak: “Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak” ifadelerini kullandı.

Aşı konusunda iller arasında böyle bir  rekabetin oluşturulması oldukça güzel bir çalışma olmuş. Ancak en fazla aşı yapılan ilk 10 il arasında Elazığ’ın olmaması ise bizleri hem üzdü hem de düşündürdü. Tek temennimiz ise en az aşı yapılan iller arasında olmamamız. 

Yüzde 48.2’lik aşılama oranına sahip Elazığ olarak bu konuda iyi değiliz...

En fazla aşı yapılan iller sırasıyla: Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik, İzmir.

En az aşı yapılan iller ise sırasıyla: Siirt, Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Ağrı, Bingöl. 

Özellikle delta varyantın dünya genelinde hızla yayıldığı ve sonbaharda beklenen 4. Dalga ihtimali doğrultusunda zaten deprem ve pandemi ile iki büklüm olan Elazığ esnafının olası bir kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olması ise oldukça üzücü..

İlimiz yetkililerinin bu konuda daha aktif olması, aşının daha iyi anlatılması ve aşıya karşı oluşan önyargıları kırma noktasında daha somut adımlar atması gerekiyor…