İŞTE REİS İŞTE ELAZIĞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dizi açılışlar için ilimize gelişi ve istasyon meydanında yaklaşık 50 bin  hemşerimize hitap etmesi şehirde bayram havası yarattı

İŞTE REİS İŞTE ELAZIĞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dizi açılışlar için ilimize gelişi ve istasyon meydanında yaklaşık 50 bin  hemşerimize hitap etmesi şehirde bayram havası yarattı. 

YOL BOYU TEZAHÜRAT 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havaalanından miting alanına kadar olan güzergahta halkın büyük sevgi gösterilerine muhatap olması ilginç diyaloglara sahne oldu.
Yol boyunca birçok noktada aracını durduran Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlarla sohbet etti.

ELAZIĞ ELAZIĞ OLALI...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ’da gerçekleştirdiği miting şehir tarihinde en muhteşem ve görkemli bir program olarak tarihe geçti. 

MHP DESTEĞİ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 50 bin hemşerimize hitap ettiği mitinge sadece Ak Parti mensupları değil başta MHP olmak üzere birçok partiye mensup hemşerilerimiz de takip etti.

GAKKO BABACANDIR GÖZÜ DE PEKTİR 
Konuşmasına Mehmet Bico Kerkuklunun "Herkese gakkom denmez gakkom" şiirinden alıntılar yaparak başlayan Erdoğan, Elazığ insanının özelliklerinden övgüyle bahsetti.

ŞEHİT SEKİN’İN ADI ŞEHİR HASTANESİ’NDE YAŞATILACAK

 

Konuşmasının başında, İzmir Adliye binasına yapılan terör saldırısını önleyen şehit polis Fethi Sekin’i rahmetle anıp ailesine ve yakınlarına tekrar başsağlığı temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Sekin’in adını memleketi Elazığ’da yeni yapılan Şehir Hastanesi’ne verdiklerini ve onun adının şanına yakışır bir şekilde yaşatılacağına inandığını söyledi.

 

Elazığ’ın 'kardeşlik' demek olduğunu belirten Erdoğan, "Ama öyle sözde kardeşlik değil. Kardeşlik kolay mı? Elazizliye göre kardeşlik ne demek biliyor musunuz? ‘Bize gidek, bizde yiyek, bizde kalak’ diyerek, tüm yüreğiyle her şeyiyle kardeş olmaktır. Bunun için her yerde dost denirken, arkadaş denirken, Elaziz’de ‘Gakgoş’ denir. İzmir’de Adliye binasına saldıran teröristleri büyük kahramanlık göstererek durduran şehit Fethi Sekin kardeşimizin memleketi Elaziz’de nice yiğitlerin şehadete talip olduğunu çok iyi biliyoruz. Şehitlerin tepesini boş bırakmayan Fethi Sekin kardeşime buradan bir kez daha Rabbimden rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yeni yapılan Şehir Hastanesi’ne şehidimizin isminin verilerek adının şanına yakışır bir şekilde yaşatılacağına inanıyorum" dedi.

 

TÜRKİYE’DE REJİM DEĞİŞİYOR İDDİALARI ASILSIZ

 

Anayasa değişikliği ile getirilen sistemin ne olduğunu vatandaşlara anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “"Türkiye yıllardır aradığı münasip yönetim sistemine şimdi nihayet kavuşuyor. Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” dedi.

 

Erdoğan, değişenin sadece yönetim sistemi olduğuna dikkat çekerek, 1923’te ilan edilen cumhuriyeti ilelebet yaşatacaklarını vurguladı. "Türkiye’de rejim değişiyor" iddialarının gerçek olmadığını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: "Değişen sadece yönetim sistemidir. 1923’te ilan edilen cumhuriyetimizi inşdigerah ilelebet yaşatacağız. Yönetim sistemi tartışmalarımızın tarihi cumhuriyetimizden eskidir. Meclis, başbakan, bakanlar kurulu farklı isimlerle cumhuriyet öncesinde de mevcuttu. Birileri doğru ile yanlışı birbirine katarak, sapla samanı karıştırarak, milletimizin kafalarını bulandırmak istiyor. Çünkü onların kafaları da karışık. Halbuki şuanda yapılan iş yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri yeniden düzenlemekten ibarettir. Bu organların hiçbiri ortadan kalkmıyor. Yasama organı ortadan kalkmıyor. TBMM’nin ortadan kalkması gibi bir şey yok, parlamento yine yerinde. Sadece görev tanımları yeniden yapılıyor. Esasen cumhurbaşkanını doğrudan halkın, sizin seçmenizi öngören 2007 anayasa değişikliği ile yeni sistemin ilk adımları atıldı. İkinci adım 2014’te atıldı. Doğrudan halkın oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olan bu kardeşiniz göreve sizin emrinizle başladı. Şimdi de benim milletim, halkım nihai adımı atıyor. Şimdi sistemin adını tam olarak koyuyoruz. Türkiye yıllardır aradığı münasip yönetim sistemine şimdi nihayet kavuşuyor. Bu sistemin adı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi."

 

“EN BÜYÜK ÇALIŞMAYI GENÇLERDEN BEKLİYORUM”

 

Vatandaşlardan; büyük, güçlü, lider, mazlumların ümidi ve mağdurların son sığınağı bir Türkiye için referandumda ‘EVET’ demelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, oylanacak anayasa değişikliği ile seçilme yaşının 25’ten 18’e düşeceğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere hitaben, “Gençlerimizin üzerinde daha çok çalışacağız ve inşdigerah seçme, seçilme yaşının 18 olmasıyla birlikte Parlamento daha dinamik, daha genç olmak suretiyle geleceğe daha farklı yürüyeceğiz. İşte 16 Nisan’da en fazla gayreti, en büyük çalışmayı gençlerden bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

STADYUM TAMAM
Şehrimizin önemli bir ihtiyacı olan stadyum konusunda da projeyi gördüğünü ve başlaması noktasında harekete geçildiği müjdesini veren Erdoğan'a alandan büyük bir tezahürat geldi.

ÇİMENTO BAKANLAR KURULUNDA
Şehrin gündemini uzun süreden beri mesgul eden ve bu konuya çözüm bulmak amacıyla  kurulan ESİB'in  gayretleri ile şehrin gündemini meşgul eden çimento fabrikası ile ilgili de müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuyla yakından ilgileneceğini ve çözümü için Bakanlar Kuruluna talimat vereceğini söyledi. 

CUMHURİYET TARİHİN EN BÜYÜK YATIRIMI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü aralarında ilimiz tarihinde en büyük yatırım olan ve Prof. Yasemin Açık tarafından inşa edilen SEZA çimento fabrikasının da açılışını yaparak yatırımcılara teşekkür etti.
500 kişiyi istihdam etmesiyle ilimizdeki işsizlik sorununun çözümüne  önemli derecede katkı sunan Fabrika şehrimizin de gururu oldu.

BELEDİYE ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ programında bir çok ziyaret varken sadece Elazığ Belediyesi programını gerçekleştirdi.  Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

ELAZIĞ'DAN MEMNUN AYRILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ mitingi ile vatandaşların yoğun ilgisinden oldukça memnun ayrıldı.  Belediye programının ardında helikopterle Malatya ya giden Erdoğan'ın müjdesini verdiği konularda önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanması bekleniyor.