İşte günün kahramanı

Türkiye Manisa'da yaşanan kadına şiddet olayını konuşurken, kameralara yansıyan ve altı çizilen her konunun altından farklı bir detay ortaya çıktı.

İşte günün kahramanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 16 Ağustos'ta hamile eşini döven şahsın görüntüleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Bir taraftan şiddet gören 19 yaşındaki S.N.A’nIn acı içinde yardım çığlıkları bir yandan da uzun süre duyarsız kalan toplumun bu tavırları büyük tepki çekti. Kameralara yansıyan her detayın altından başka bir gerçek çıktı.

BABASIZ KALINCA ONA GÜVENDİM

Şiddet gören genç kadın, annesiz büyüdüğünü ve birkaç yıl önce babasının vefat ettiğini bu nedenle de kendisine şiddet gösteren şahsa güvendiğini açıkladı. Çocuğunun gözü önünde böyle bir duruma maruz kaldığını aktaran S.N.A. hamile olduğunu ve çocuğu aldıracağını söyledi.

HERKES BAKARKEN O MÜDAHALE ETTİ

S.N. şiddet görürken uzun bir süre olayı gören kimse müdahale etmedi. Bazı vatandaşlar ellerindeki sopalarla şahsa müdahale etmek istedi ama bu daha da ters tepti. Şahıs, bu sopalardan birini vatandaşın elinden alarak bu kez demir sopayla eşine şiddet uygulamaya devam etti. Ta ki o kahraman çıkıp gelene kadar. Kameralara yansıyan görüntülerde yaşlı olmasına rağmen şiddete müdahale eden vatandaş adeta günün kahramanı oldu.

BİR DİĞER DETAY İSE SUÇLU İLAN EDİLEN ENGELLİ VATANDAŞ

Şahsa müdahale etmediği gerekçesiyle sosyal medyada tepki gösterilen o vatandaşın yüzde 60 engelli olduğu ve felç riskinin bulunduğu öğrenildi.

NELER YAŞANDI?

Olaya ilişkin Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada da, şiddete uğrayan kadın hakkında koruma kararı alındığı belirtildi. Olay Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre dini nikahlı yaşadıkları öğrenilen Y.A. ile S.N.A. sokakta tartışmaya başladı. Kendisinden kaçmaya çalışan S.N.A.'yı çay ocağı önüne yakalayan Y.A., hamile olan dini nikahlı S.N.A.'ya şiddet uygulamaya başladı. Elindeki sopayla defalarca S.N.A.'ya vuran Y.A. daha sonra vatandaşlar tarafından linç edilmek istenince olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen ve suç kaydı bulunan Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.