İsrail'in Kulağı Dünyaya Kapalı

Elazığ'da Gazze gönüllüsü STK Platformlarının koordinesinde ve El Aksa ev sahipliğinde doğu ve güneydoğu bölgelerinde bulunan 12 ilin katılımıyla düzenlenen Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi lakin akşamında İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde bulunan çadır kampa düzenlediği hava saldırısında 40 Filistinli daha şehit oldu.

İsrail'in Kulağı Dünyaya Kapalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 ilin  katılım sağladığı ve organizasyonun mükemmel, katılımın bir hayli yoğun olduğu Büyük Gazze Yürüyüşüne sağanak yağmur bile engel olamadı. Cadde ve sokaklarda yağmur, gönüllerde ise Filistin’e destek sel olup aktı.

Şehir tıpkı Elazığspor’a sahip çıktığı gibi Gazze’ye sahip çıkmıştı. Milli duygularımız yanında manevi duyguların da yoğun ve güçlü yaşandığı il olan Elazığ’dan tüm dünyaya insanlık dersi verilmiş ve çağrı yapılmıştı. Zalim İsrail bu çağrıyı duymadığı gibi ABD ve Bazı Avrupa ülkelerinden aldığı desteğin verdiği şımarıklıkla Refah kampına saldırdı ve 40 masum insanımız daha şehit oldu.

Bu olay da gösterdi ki artık İslam dünyası ve Avrupa’daki vicdanlı çağrılar da İsrail ve ABD’yi durdurmuyor. Merhum Erbakan Hocanın yıllar önce “İsrail sadece güçten anlar” tespiti gereği tüm dünyanın artık İsrail’e çağrı yapmakla zaman öldürmek yerine güç kullanması  ve misliyle karşılık vermesi gerekiyor.

Zira sözün de vicdanın da tepkinin de bittiği yerdeyiz. Artık “Büyük Gazze Yürüyüşü”  dönemi bitmeli ve Gazze’ye fiili destek dönemi başlamalıdır.