İsrail'e Kırmızı Kart 

UEFA, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA müsabakasının oynanmayacağını açıkladı.

İsrail'e Kırmızı Kart 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "UEFA İcra Komitesi, tüm İsrail topraklarındaki mevcut emniyet ve güvenlik durumunun kapsamlı bir değerlendirmesinden sonra, bir sonraki duyuruya kadar İsrail'de hiçbir UEFA müsabaka maçının oynanmayacağına karar verdi.

İsrail Futbol Federasyonu ve onun kulüpleri Maccabi Haifa FC ve Maccabi Tel-Aviv'den, kendi sahalarındaki maçlar için İsrail toprakları dışında, geçerli tüm UEFA düzenlemelerine uygun olması gereken alternatif sahalar/stadyumlar önermeleri talep edildi. Bu karar geçerliliğini korumaktadır."

UEFA ayrıca aşağıdaki maçların ileri tarihe ertelendiklerini ve planlanan fikstürün şartlar elverdiğinde teyit edileceğini duyurdu. 

UEFA tarafından alınan karar şimdilik önleyici bir karar olarak duruyor. Kısa bir zaman sonra ise büyük ihtimalle müsabakalardan geçici olarak men edilecek. Alınan karar da gösterdi ki İsrail’in hain saldırıları dünyada yavaş yavaş yankı bulmaya başladı ve Filistin’e yaptığı zulüm nedeniyle cezalandırıldı. 

İnşallah bütün uluslararası kurumlar da İsrail’in bütün oluşumlardan ve etkinlikten men eder ve bu şekilde en azından bir farkındalık oluşur.