Işıkver: 'Fabrikayı göndereceğiz'

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yaptığı açıklamayla, şehir merkezinde faaliyetlerini sürdüren, şehrin ve şehir insanının sağlığını tehlikeye atan Çimento Fabrikasının taşınması konusundaki kararlılığını sert sözlerle bir kez daha gösterdi.

Işıkver: 'Fabrikayı göndereceğiz'

Bu yıl merhum gazeteci yazar Mehmet Topal’ın anısına düzenlenen 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Günü’nde konuşan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in hedefinde, şehrimiz insanları ve çevre sağlığına olumsuz etkilerinden dolayı Çimentaş gruba ait Elazığ Çimento Fabrikası vardı.

Işıkver: 'Fabrikayı göndereceğiz'

“MÜCADELEYE DEVAM”

Işıkver yaptığı konuşmada,“Burada çimento fabrikasının varlığı hepimizin gözleri önünde, şu an yine bacanın dibindeyiz. Çok uzun senelerdir burada insan hayatını tehlikeye atan bir faaliyet icra ediliyor. Tabi bunu yaparken bir yandan biz bu toplum sağlığını tehdit eden tüm koşulları içselleştirmişken bir yandan da bulunduğumuz mahalleye hiçbir faydamız olmadığını veya yeterince faydamız olmadığını maalesef üzülerek müşahede ediyoruz.”

“FABRİKA YETKİLİLERİ BU SESİMİZİ İTALYAN SAHİPLERİNE İLETSİNLER 

Programda fabrika yetkililerinin de aralarında olduğunu hatırlatan Işıkver, “Bizim sesimiz belki İtalyan sahiplerine yetişmiyor ama onlar ileteceklerdir. Biz buradan bu fabrika kalkana kadar bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Tabi ki bütün yatırımcılara saygımız var. Yatırımcıların önünün açılması lazım ama bazen bazı fotoğraflar görüyoruz” dedi.

Işıkver: 'Fabrikayı göndereceğiz'

GAZZE’DE NASIL BİR DRAM VARSA BURADA DA TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BİR DRAM VAR

Işıkver, Çimento Fabrikasının taşınması için verilen mücadeleye öncülük edeceğini belirterek: “Bugün İsrail’in sebep olduğu Gazze’de nasıl bir insanlık dramı varsa, burada da toplum sağlığını tehdit eden bir dramla beraber yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu itibarla biz mücadeleyi vereceğiz. Ben bir milletvekili olarak bu mücadeleye öncülük edeceğimi ifade ederken şehrin siyasilerinden de destek beklediğimi buradan bir kez daha ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

“GÖNLÜM RIZA VERMİYOR”

Fabrikanın şehre verdiği zarar yanında fabrika sahiplerinin dünyanın dört bir yanında lüks içerisinde yaşamasına gönlünün razı olmadığını vurgulayarak: “Buradaki yatırımcı para kazanırken bir yandan Güneyçayır’dan malzeme getirirken yolu bozuyorken bir yandan Tadım’da, Sarıyakup’ta, Ballıca’da insanlarımız ağlıyorken, Kesrik’te lahana yetişmiyorken Aksaray’da bostan yetişmiyorken buradan kimsenin mutluluğunu temin etmesine, burada Ahmet’in, Mehmet’in, Zeynep’in, Zehra’nın çocukları akciğer hastalıkları ile mücadele ederken buradan para kazananların Dünya’nın dört bir köşesinde lüks içerisinde yaşamalarına gönlümüzün rıza vermediğini bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Işıkver: 'Fabrikayı göndereceğiz'

“MALİYETİ ÜSTLENMEK ZORUNDAYIZ”

Işıkver “Fabrika kimindir yatırımcı kimdir bilmem ama biz burada hacı Hüseyin’in hacı Mehmet’in, analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin hakkını hukukunu korumak durumundayız. Bu fabrika buradan nasıl gider ben bilmiyorum. Bütün siyasilerimizden hepinizin huzurunda destek bekliyorum. Sayın valimiz burada değiller ama bulundukları her şehre bir imza atmış bürokrattır. Burada olması bizim için büyük bir şans. Bugün Elazığ siyasetçileri olarak beraber oturup konuşabiliyoruz. Bu fabrikanın kalkmasının bir maliyeti varsa da onu üstlenmek zorundayız. Siyasilerin buna öncülük yapması lazım.”

Işıkver: 'Fabrikayı göndereceğiz'

“GEREKİRSE PARASINI VERİP GÖNDERELİM”

Fabrika yetkililerinin “paramızı verin gidelim” sözlerini hatırlatan Milletvekili Işıkver, “Bu iş parayla da olacaksa bütün siyasiler burada hak sahipleri de buradadır. Gerekirse parasını verip Allah’ın izniyle fabrikayı göndereceğiz. Ben buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Buradan hemşerilerimizin zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz. Ya önlem alacaksınız ya da şehrin dışına gideceksiniz. Ya da bizimle mücadele edeceksiniz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.