İşçilerin Eylemleri Siyasete Alet mi Ediliyor?

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım A.Ş'ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, çeşitli haklar talep ederek isteklerinin yerine getirilmesi adına başlattıkları eyleme devam ediyor.

İşçilerin Eylemleri Siyasete Alet mi Ediliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

300'ü aşkın işçi, çalışma şartlarının düzeltilmemesi ve ücretlerine zam yapılmaması halinde eylemlerine devam edeceklerini ifade ediyorlar.

İşçilerin bu haklı talep ve eylemlerine başta iktidar milletvekilleri olmak üzere milletvekillerimiz ve birçok siyasi destek verdi ve işçilerin yanında olduklarını ifade ettiler.

Muhalefette olan milletvekillerinin bu açıklamalarını anlamak mümkün ama iktidar milletvekillerinin, sorunun muhatabı olan,  hükümete ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Yıldırım Holding yetkilileri ile görüşmek yerine, kolay olanı seçip soluğu şirketin mağdur ettiği işçilerin yanında almalarına siyasetten de tepki geldi.

Nitekim Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen, Alacakaya’daki krom işletmesinde yapılan işçilerin eylemlerinin siyasi rant haline getirilmemesi gerektiğini söyleyerek bu hassas konuya dikkat çekti.

Kamuoyunun ve özellikle işçilerin iktidar milletvekillerinden beklediği;  olayın asıl muhatabı Yıldırım Holding yetkilileriyle görüşerek sorun ve sıkıntıları dile getirmek ve bunu sosyal medya hesaplarından paylaşmalarıydı. Ama milletvekillerimiz bunu yapmak yerine Ak Partili İl genel Meclisi Üyesi Abbas Yeğin’in de dikkat çektiği gibi bu meşru hak arama eylemlerini siyasi malzeme ve rant haline getirmeyi tercih ettiler.

İktidar milletvekilleri bunu  siyasi bir malzeme olarak görmeyip mağdur işçilere destek olduğunda samimi iseler bunu ispatlamalarının tek yolu var. Emeklilerin, maaşlarının az olduğu için yapacakları ilk eylem ya da basın açıklamalarına katılıp onların yanında görüntü vermek.

Bunu yaparlarsa bizler de onların samimiyetine inanır ve anında özür dileriz. İşte size samimiyet testi.