İş Begenmik…

Hakimiyet Gazetesi olarak defalarca gündeme getirdiğimiz ve iş konusunda bazı insanların iş beğenmediklerini, masa başı görevi dışında üretim sektöründeki işleri zor olduğu gerekçesi ile geri çevirdiklerine dair haberlerimizi doğrular derece de bir haber medyada yer aldı.

İş Begenmik…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bir döner işletmesi, 6 bin TL maaş ile çalışacak motorlu kurye bulamazken, paket servislerini iş yeri sahipleri götürmeye başlamış.

Elazığ’da yemek sektöründe faaliyet gösteren Hatay usulü dönerci 6 bin TL maaş ile çalışacak eleman bulamıyor. İşletme çareyi son olarak '6 bin TL maaş, SSK ve yemek veriyoruz' şeklinde ilan yazarak cama astı. İşletme sahipleri, dolgun maaşa rağmen vatandaşların henüz başvuru yapmadıklarını belirtti.

Dürüm sattıklarını belirten döner ustası Serkan Yurttutan, “Dürümlerimizi zaten Elazığ halkımız biliyor. Dürüm satmak kolay da eleman bulmak çok zor. 6 bin TL maaş veriyoruz ama eleman bulamıyoruz. Paketçiler var ise bizi duyup gelsinler. Hatta elemanın bizlere maliyeti 6 bin TL değil 10 bin TL'dir. Yemeği, sigortası, içmesi, yatacağı yeri dahi veriyoruz ama eleman bulamıyoruz. Ondan sonra Elazığ halkı bize dürümümüz nerede diye kızıyor. Paketçi yok kardeşim paketçi bulamıyoruz" demiş.

Her platformda ülkemizde iş imkânı yok diye haykıran bazı kesimlere en büyük cevabı esnaf kardeşimiz vermiş. Maaş yüksek her türlü imkân var ama çalışacak kişi yok.

Bu haber ve buna benzer olaylar bize “sen ağa ben ağa inekleri kim sağa” atasözünü getirdi. Herkes ağalık yapmak, herkes beyaz yakalı olmak istiyor. Peki, akşam yemeğimizde soframıza gelen yiyecekleri kim üretecek, oturduğumuz binanın sıvasını, boyasını çatısını kim yapacak, tesisatlarını kim çekecek. Sipariş verdiğimiz yemeği kim ev ve iş yerimize ulaştıracak. 

Bu örnek de gösterdi ki gerçek işsizlik yok ama iş beğenmemek  ve zora gelmeden kısa yoldan ve kolay para kazanma hevesi ve gayesi var.

Varsa öyle masa başı ve beyaz yakalı iş bize de haber verin. Ama bu ülkenin aşçı, çoban, çiftçi, tekstilci, boyacı, tamirci, marangoz ve oto yıkayıcısı gibi mesleklere de ihtiyacı var.