İran meğer hain kaynıyormuş

İran ile ilgili bazı dostlarımızın iyi niyetli yaklaşımlarına saygı duymakla birlikte birkaç açıklama ile kendi endişelerimizi yazmak isterim.

İran meğer hain kaynıyormuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1: İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Avrupalı liderlerin, İran'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına karşılık vermemesi halinde Gazze'de ateşkes ilan edeceklerine dair kendilerine söz verdiğini ancak bunu yerine getirmediklerini söyledi. Pezeşkiyan'ın sözleri ülkede tartışmalara yol açarken gece saatlerinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binasının önünde toplanan bir grup, yetkililerden bu açıklamaya yanıt vermelerini istedi.

2: İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı 80 ton patlayıcıyla öldürmesi dünya basınında geniş yankı uyandırırken, Fransız gazetelerinde yer alan bir iddia gündem yarattı. Lübnanlı bir güvenlik kaynağına atıfta bulunarak Le Parisien gazetesi, bir İran casusunun İsrail'e Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyölerine varışıyla ilgili bilgi sağladığını öne sürdü. Öte yandan Nasrallah'ın burada katıldığı gizli toplantıda 12 üst düzey Hizbullah yetkilisinin de hazır bulunduğu ifade ediliyor.

3: İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı suikastla öldürmesinin yankıları sürerken, İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'dan çarpıcı bir iddia geldi. Ülkedeki casus iddialarıyla ilgili konuşan Ahmedinejad, "İsrail'e karşı koyma birimi kurduk başındaki kişi MOSSAD ajanı çıktı." ifadelerini kullandı.

Şimdi siz bu üç olayı yan yana alt alta koyun ve İran hakkında daha doğrusu İran’ın tarafı hakkında karar verin. Heniyye’nin intikamının alınması ve efelenmesine karşı sözde ABD ve batı misilleme yapmaları konusunda İran’ı ikna ediyor.

Nasrallah’ın öldürüldüğü saldırıların koordinatlarını bir İranlı isim veriyor İsrail’e. Ve İsrail ile mücadele için kurulan yapının başındaki ismin MOSSAD’a çalıştığı bizzat eski cumhurbaşkanı tarafından itiraf ediliyor.

Ya bu İran dedikleri ülke nasıl bir hainler ülkesiymiş ve nasıl bir kansızlık kalesiymiş. Ölen İranlı değilse, hele hele Şia değilse varsın Filistin bombalansın, varsın İran’ın göbeğinde bir Filistin lideri öldürülsün. Hiç gam ve sorun değil İran için.

Yok yok… Bu açıklamalara kadar İran’a bir açık kapı koymuştum ama bugünden sonra Hüsamettin Hocanın tezlerine sarıldım. Bu İran’dan asla İslam kardeşliği ve dostluğu beklemeyin. Papa’dan bekleyin ama İran’dan bunu asla beklemeyin…