İran'dan Karakoçan'a Gelin Geldi, Kendi İş Yerini Açtı

Karakoçanlı Fırıncı Engin Akdeniz'in İran ziyaretinde tanıştıktan sonra aşık olduğu ve evlendiği Sima Şahramfar, Karakoçan'da güzellik merkezi açtı.

İran'dan Karakoçan'a Gelin Geldi, Kendi İş Yerini Açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakoçan’da yaşayan Fırıncı Engin Akdeniz geçtiğimiz yıl İran’ın Tebriz Şehrinde buluna Savcı arkadaşını ziyarete gitti. Ziyaret esnasında İran’ın Tebriz kentinde kuaförlük yapan Sima Şahramfar’ı gördü. İlk görüşte aşık olan Engin Akdeniz, daha sonra defalarca Tebriz’e giden Akdeniz, Sima Şahramfar’a evlilik teklif etti. 

Sima Şahramfar,  evlilik teklifini kabul etmesinin ardından nikahlarını kıyarak Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde yaşamaya başladı. 

İran’da kuaförlük yapan Sima Şahramfar,Karakoçan ilçesinde de güzellik merkezi açtı. 

İLK BAŞLARDA YENİ TANIŞTIĞIMIZ İÇİN ÇOK ZORDU İKNA ETMEK
Yaşanan konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Engin Akdeniz,“ Karakoçan Bazlama (Karsini) Köyünden doğdum. Karakoçan’da Fırıncı esnaflığı yapmaktayım. İran’da Tebriz kentinin Cumhuriyet Savcısı benim arkadaşım. Arkadaşımı ziyaret amaçlı İran’a gitmiştim, birkaç gez gittim geldim. Bir gidişimde Arkadaşım işleri yoğundu arabasını verdi eşi kuaförde onu almamı söyledi. Ben arkadaşım Savcının eşini kuaförde alırken onun yanın da Sima Hanımı gördüm ve çok dikkatimi çekti. İlk görüşte aşk bu olsa gerek. Arkadaşımın eşine sordum kim bu bayan ben onunla tanışmak isterim dedim. Arkadaşımın eşi kendisinin kuaförü olduğunu söyledi. Sima Hanım başında bir evlilik geçmiş ama bir daha evliliği hiç düşünmediğini söyledi. Ben ısrarla bir kez konuşmak istediğimi söyledim, böylece görüştük. İlk başlarda yeni tanıştığımız için çok zordu ikna etmek. Bana çok zor sorular soruyordu.”dedi.

SİMA HANIMI GÖRMEK İÇİN; 15 GÜN HAKKARİ YÜKSEKOVA SINIR KAPISINDA, 12 GÜN VAN BAHÇESARAY’DA VE 18 GÜN AĞRI DOĞUBEYAZIT’TA KALDIM
Akdeniz,“Ama aşk sınır dinlemiyor. Bana sorduğu bir sorunun cevabını ben cevap vermekten çok zorlanıyordum ama sonunda ikna ettim. Sima Hanım’ın Ailesi Karakoçan’a geldi benim ailem ile tanıştılar, Aileler de razı olunca biz evlenmeye kara verdik. Karakoçan’da Nişan yaptık bura da İmam nikâhımızı yaptık. Tabii düğüne fırsatımız olmadı Coronadan dolayı, İran’a geçişim artık çok zordu. Gittim 15 gün Hakkâri Yüksekova sınır kapısında kaldım, 12 gün Van’da Bahçesaray’da kaldım ve 18 gün Ağrı Doğubeyazıt’ta kaldım, en son tır şoförü olarak sınırdan geçebildim. Yani aşk sınır kapılarını zorladı. İran’da Resmi nikâh işlemleri 90 gün normalde sürüyor ama sağ olsun abilerim vardı onlar çok yardımcı oldular. 28 günde resmi nikâh işlemlerimizi tamamladık ve evlendik. Bu süreçte bizlere yardımcı olan devlet büyüklerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nikâhtan sonra birlikte Türkiye’ye geldik. Ve 7 aydır evliyiz, eşim bebeğimize hamile ve çok yakında bir kızımız olacak çok mutluyuz.”diye ifade etti. 

Sima Şahramfar ise yaptığı açıklamada,“Ben Sima Şahramfar. İran’ın Tebriz kentinden geldim. Kısmet hiç Türkiye’ye gelmeyi düşünmüyordum, ama gördüğünüz gibi bende aşka karşı koyamadım ve bugün buradayım. İlk önceleri memleketimi çok özlüyordum ama o kadar ilgili harika bir eşim var ki bana bu özlemleri unutturuyor. Onun desteği ile İş yerimi de açtım. Eşim her konuda bana çok destek. Karakoçan Halkı çok misafirperver beni hiç yabancı gibi karşılamadılar. Nereye gitsem çok güzel karşılandım. Buradan Karakoçan halkına da çok teşekkür ederim. İran’dan 18 yıllık işimi bıraktım aşkımın peşinden geldim. Çok mutluyum eşime çok teşekkür ederim.”dedi.
 

İran'dan Karakoçan'a Gelin Geldi, Kendi İş Yerini Açtı
İran'dan Karakoçan'a Gelin Geldi, Kendi İş Yerini Açtı
İran'dan Karakoçan'a Gelin Geldi, Kendi İş Yerini Açtı