İnsanlık, Milletvekilliğinden Üstündür

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin'in Erdemli ilçesinde aracını durduran polise 'Uzaklaş, içeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor. Ş...efsize bak' cümleleri ile tepki topladı.

İnsanlık, Milletvekilliğinden Üstündür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her ne kadar Mersin Valiliği, görevli polis memurunun davranışlarını da doğru bulmayıp hakkında soruşturma açtıysa da bu olay maşeri vicdanda Ak Partili Vekilin başta Ak Parti tabanı olmak üzere birçok kesim tarafından sorgulanması ve eleştirilmesi sonucunu doğurdu.

Milletvekili, bakan ya da kamu kurum ve kuruluşlarında yetkili olan şahısların, yaşanan olaylar karşısındaki tepkileri, sıradan insanların tepkilerinden daha ılımlı ve hoş görülü olmalı. Polislerin ya da farklı görevlilerin velev ki art niyetli de olsalar,  yaptıkları yanlış ya da kusurlu hareketlere, daha sert ve hakaret edici bir üslupla cevap vermek doğru üslup değil, hele hele insanlık hiç değil.

Benzer durumlarda kendisinin vasfını ve ayrıcalığını öne çıkararak üstenci bir dil kullanmak yerine “hayırlı mesailer arkadaşlar. İşimiz biraz acele, bize geçiş hakkı verirseniz seviniriz” diyerek tatlı bir dille kendinizi ifade etseydiniz ne bu görüntüler ne de üzerinize boca edilen bu kadar hakaretler olacaktı.

Öncelikle şu bilinmelidir ki, hiçbir makam, unvan ve görev, insan olmaktan daha üstün ve ayrıcalıklı değildir. İnsan olamayandan ne vekil ne de bakan olur. İnsanlığın ve adamlığın en büyük makam olduğunu bilerek hareket edenlerin makamı, milletvekilliğinden daha üsttedir ve daha alidir.