İNŞAATTA ŞAHLANDIK

Elazığ, son yıllarda gösterdiği gelişme ve kalkınma sürecinde diğer illere göre fark oluşturmuş durumda

İNŞAATTA ŞAHLANDIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ, son yıllarda gösterdiği gelişme ve kalkınma sürecinde diğer illere göre fark oluşturmuş durumda. İmalat, madencilik, hayvancılık, alabalık konusunda ülkenin önde gelen illeri arasında yer alan Elazığ’ın özellikle inşaat sektöründeki dev yatırımlara ev sahipliği yapması şehir ekonomisi açısından da umut verici.

 

DEV BİNALAR YÜKSELİYOR

Şehrimizin inşaat ve yapı sektöründeki gelişme her noktada kendini gösteriyor. Özellikle dev dünya emlak şirketleri ile kamu-özel yatırımlarının binalarının yükselmesi Elazığ’ı bölgesinde yıldızı parlayan bir kent konumuna yükseltiyor.

 

İŞTE DEV YATIRIMLAR

Şehrimizin kalınma sürecini hızlandırarak imajını artıracak yeni dev yapılar devam ederken, kısa süre sonra başlayacak yatırımlar ile Elazığ, yeni ve modern bir görünüme kavuşacak.

İşte yapımı devam eden ve yakın tarihte yapımı başlayacak olan inşaatlar.

 

SAĞLIK KOMPLEKSİ İNŞAATI

Şehrin doğusunda ve inşaat alanına kurulan 18 kule vinç ile 24 saat esaslı çalışmalarla hızla yükselen Sağlık Entegre Tesisleri şehrimiz için yapılan en önemli ve en maliyetli yatırımlardan biri. İnşaat alanı esas alındığında 2016 yılı fiyatlarıyla 650 Milyon. Hastane ile bölgenin artan cazibesi sonrası çevrede yapılacak yeni yatırım, tesis ve bina Doğukent ve Ulukent’in cazibesini artıracaktır.

 

 FORUM AVM İNŞAATI

Arsası daha önce Elazığ Belediyesi’nden satın alınmasına rağmen uzun süre yatırım yapılmayan hatta açıklanan yatırım programında 2019 yılı belirtilmesine rağmen Kültür-Park’ın bölgeye kattığı canlılık ve hareketlilik sebebiyle yatırımı öne çekilerek geçtiğimiz aylarda hafriyat çalışmasına başlanılan Forum AVM inşaatı hızla ilerliyor.İnşaatın 2016 yılı fiyatlarına göre bedeli yaklaşık 60 milyon dolar (180 milyon TL) TL

 

YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI

İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından projesi hazırlanan ve ihale işlemleri gerçekleştirilen Elazığ Yeni Hükümet Konağı inşaatı işinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasının ardından firma tarafından temel açma ve hafriyat çalışmalarına başlanıldı. Toplamda 22.000 m2 alanı bulunan yeni Hükümet Konağı yapılan planlama ve otoparkın yer altında yapılacak olması nedeniyle bu alanın sadece % 10’luk kısmında inşaat gerçekleştirilecek. Alanın geri kalan kısmı meydan ve yeşil alan olarak düzenlenecek. Böylelikle Elazığ’ın önemli ihtiyaçlarından biri olan Kent Meydanı da bu düzenleme ile gerçekleşmiş olacak. Sözleşme bedeli ise 25.060.00 TL. 

 

 

ÇAYDAÇIRA REZİDANS

 

Malatya Caddesi Çaydaçıra kavşağında İLBANK arazisi üzerinde yapımına başlanan 27 Katlı 2 Bina ve AVM’den oluşacak olan rezidans inşaatı hızla yol alıyor. Şehrin ana güzergâhında bulunan, mimarisi ve görselliği ile şehre giriş çıkışlarda rahatlıkla görülebilecek ve Elazığ’ın yeni yüzü ve imajı olabilecek bu yapının 2016 yılı verilerine göre maliyeti 65 milyon TL olarak planlanıyor.

 

 220 KONUTLUK YENİ SİTE

İlimizde faaliyet gösteren yapı firmaları ve müteahhitlerin ortaya koydukları yüksek mimari ve mühendislik ürünü modern yapı ve sitelere bir yenisi daha ekleniyor. Son yıllarda hızlı bir gelişme gösteren ve şehrin yeni trendi sayılan Çayda Çıra Mahdigeresi’nde yapılacak 220 Konutluk Lüks Site İnşaatı da yeni imajıyla şehre katma değer katacak.   40 milyon TL’lik bir bedelle yapılacak yatırım ile bölge yeni bir görünüme kavuşacak.

Bu yapıların dışında yapı ve müteahhitlik sektörünün şehrimizde yapımına devam ettiği toplamda 2450 lüks konut inşaatı devam etmekte.

 

KAMU YATIRIMLARI

TOKİ İNŞAATLARI

Özel sektörün gerçekleştirdiği konut yapımı yanında TOKİ’nin ilimizde halen devam eden toplamda 820 konutluk inşaat projeleri devam ediyor. TOKİ,  önümüzdeki günlerde emeklilere yönelik yeni bir yapım ihalesine çıkacak.

 

YENİ CEZAEVİ

Yeni Cezaevi ve Yerleşkesi inşşatı tamamlanma aşamasına geldi. İçerisinde yeni birimler ile çok sayıda lojmanı barındıran proje ile inşaat sektörü önemli oranda hareketlilik kazanmıştı. 2013 yılında ihale edilen projenin bedeli ise o günkü rakamlara göre: 104 Milyon TL.

 

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

Hamzabey Barajı’ndan şehrimize içme suyu verilmesi projesinde yer alan içme suyu arıtma tesisi inşaatına geçtiğimiz aylarda başlandı. Yeni sebze hali doğusunda başlayan inşaatın ihalesi DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Maliyeti ise 21 Milyon TL.

 

KOLLEKTÖR HATTI

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılıp yer teslimi gerçekleştirilen Şorşor Deresi Kollektör Hattı İnşaatı çalışmaları da başladı. İhaleyi alan Elazığlı firma ve firma sahibi Kenan Altungök, çalışmalara başladı. Projenin ihale bedeli 36 Milyon TL.

 

DEVAM EDEN YATIRIMLAR

Hâkimiyet Gazetesi olarak yaptığımız ve ancak birkaçını zikrettiğimiz araştırmaya göre özel ve kamu yatırımları bunlarla sınırlı değil. Geçmişte başlatılan başta baraj, köprü, resmi kurum, öğrenci yurtları, hastane, okul, Fırat üniversitesi ek binaları gibi birçok yapı ve proje mevcut.

 

TOPLAM BEDEL 1 MİLYAR

 Bütün bu yatırımlar Elazığ sınırları içerisinde ve toplamda 1 milyar TL’nin üzerinde olan yatırımlar. İnşaat sektörünün kendine bağlı 36 sektörü ve işgücünü de harekete geçirdiği düşünülürse şehrin en canlı ve hareketli yatırım alanının inşaat sektörü olduğu ortaya çıkıyor.

 

GELECEK YATIRIMLAR

Bir kısmını aktardığımız bu yatırımların dışında önümüzdeki süreçte şehrimize gelecek yatırımlar da var. İşte onlardan bazıları.

 

HİLTON OTEL

 Dünyanın sayılı otel zincirlerinden olan Hilton’un 2016 yılında Medical Park yanındaki araziye otel inşaatını başlatması planlanıyor.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Elazığ Belediyesinin Cumhuriyet Mahdigeresi ‘nde ilk olarak başlattığı ve teknik alt yapısı tamamlanmak üzere olan Kentsel Dönüşüm projesinde bu yıl yıkım ve yapım çalışmasına başlanması bekleniyor.

 

İMAR REVİZYONU BEKLEYEN BÖLGELER

Tüm bu çalışmalarla birlikte şehrin önemli bir bölümünde inşaat faaliyetlerinin artması ise imar revizyonunu bekliyor. Özellikle zemini uygun olduğu halde kat artırımı ve emsal değer yükseltilmesini bekleyen binlerce vatandaş, bu değişiklikten sonra yeni binalar yapmayı düşünüyor.

 

YATIRIMLAR TEŞVİK EDİLMELİ

Elazığ halkı, şehrimiz ve kalkınmamız için çok önemli olan bu yatırımların daha da artması ve devam etmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşların yardımcı olmasını ve zorlaştırmayıp kolaylaştırması gerektiğini belirtiyor. yatırımcı ve sermayenin çok nazlı olduğunu en ufak bir zorlaştırma ve prosedür takıntısı sebebiyle kaçabileceğini ifade eden vatandaşlar buna örnek olarak da bazı yatırımlarından vazgeçen GÜLSAN ve VARTAŞ İnşaat örneklerini veriyorlar.

 

İDARECİLERİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Yatırımlara ve özellikle de birçok sektörü canlandıran İnşaat alanındaki projelere karşı Valilik, Belediye, Milli Emlak, Çevre ve Şehircilik gibi kurum ve kurum yöneticilerinin teşvik edici ve yüreklendirici davranışlar yanında imkanlarını zorlayarak yardımcı olunmasını isteyen vatandaşlar bu konuda kamuoyu ve medya kuruluşlarının da destek olmalarını istiyorlar.