İNCELEMELER BAŞLADI
HAKİMİYET GAZETESİ'NİN GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE MANŞETTEN DİLE GETİRDİĞİ ESKİ HASTANE BİNALARI İLE İLGİLİ SEVİNDİRİCİ HABER GELDİ. ELAZIĞ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNASININ OKUL OLMASI DÜŞÜNÜLÜYOR.
Erkan BAY/Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapanmış ve kamuoyu tarafından kapatılan hastanenin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor olmuştu.
50 yılı aşkın bir süredir hastane civarında bulunan çok sayıda işyeri hastanenin kapanmamasını ve 2’inci basamak olarak hizmet vermesini talep etmişti.
ELAZIĞ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE İNCELEME YAPILDI
Elazığ’da faaliyete geçen ve oldukça modern bir hizmet veren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin akıbeti ile ilgili çeşitli yorumlar yapılırken, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında önemli bir adım atıldı.
HASTANE OLARAK DEĞİL OKUL OLARAK HİZMET VERMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Elazığ'da, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında 2016 yılında yapımına başlanan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2019 yılında merkezde bulunan 3 okulun tam gün eğitim kapsamında kullanılması yönünde bir ön inceleme çalışması başladı.
BİNANIN FİZİKİ YAPISI İNCELENDİ
Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezinin aldığı bilgiye göre,Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının incelenmesi için bir ekip gönderildi.Binanın fiziki yapısı incelendikten sonra ilerleyen haftalarda net bir karar verilecek.
MERKEZDE BULUNAN 3 OKUL
İlerleyen günlerde net bir karar alınması halinde Mezre Ortaokulu,Dumlupınar Ortaokulu ve Gazi Ortaokulu’nun tam gün eğitime geçilmesi için kapanan hastanenin binasında eğitim vermesi düşünülüyor.
ÖNÜMÜZDEKİ YIL OKUL OLARAK HİZMET VEREBİLİR
Eğer Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin okul olarak hizmet vermesi yönünde bir kararın çıkmasından sonra ,belediye tarafından sağlık alanından eğitim alanına dönüştürülmesinin ardından çalışmalar başlayacak.Çalışmalar başladığında ve son kararın verilmesi halinde önümüzdeki eğitim yılında okul olarak Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası hizmet verebilir.
ESNAFLAR RAHATLAYACAK
Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin civarında bulunan esnaflar zor durumda kalmış ve iş yapamadıklarını ifade etmişti.Eğer Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi okul olarak kullanılması yönünde bir karar alınırsa, Hastane Caddesi olarak bilinen yerin tekrar eski günlerine döneceği ve esnafların tekrardan rahat bir nefes alacağı belirtildi.