İmplant nedir? Diş implantı tedavisi kimlere uygulanır?

Günümüzün adından çok söz ettiren tedavi yöntemlerinden birisi olan implant diş tedavisi ile ilgili bilgileri Diş Hekimi Pınar Ardıçoğlun'dan aldık.

İmplant nedir? Diş implantı tedavisi kimlere uygulanır?

Diş Hekimi Pınar Ardıçoğlu,” İmplantlar, doğuştan eksik olan veya herhangi bir sebeple kaybedilmiş dişlerin yerine yerleştirdiğimiz yapay diş kökleridir. Bu yapay diş kökleri, doğal diş köklerinin boyutlarını taklit eden vidalardır. Titanyumdan yapılan bu vidaların dış yüzeyi, çene kemiğiyle bağ kurması için özel işlemlerden geçirilir. Bu yüzey özelliklerine sahip olan implantlar sayesinde kişi ömür boyu kullanabileceği bir diş köküne sahip olur.

Diş eksikliği olan kişinin çene kemiği hekimi tarafından görüntüleme yöntemleri ve ağız içi muayenesiyle değerlendirilir. Tedavi planlaması için kişinin genel sağlık durumuyla ilgili tüm bilgiler eksiksiz olarak kaydedilir ve gerekli doktor konsültasyonları yapılır. Cerrahi işlem öncesinde ve sonrasında kişinin dikkat etmesi gerekenler hakkında tüm ayrıntılarıyla bilgilendirme yapılır. Böylece kişinin süreç hakkında bilgi edinmesiyle cerrahiye hazırlığına destek olunur” dedi.

İmplant nedir? Diş implantı tedavisi kimlere uygulanır?

İMPLANT CERRAHİSİ DİŞ ÇEKİMİNDEN DAHA KOLAY BİR İŞLEMDİR

İmplant cerrahisinin sallanan bir dişin çekiminden daha kolay bir işlem olduğunu ifade eden Ardıçoğlu,” Planlaması iyi yapılan cerrahi işlem, uygun implantın seçimi, doğru açıyla yerleştirme ve dokuya travmatik yaklaşım gerektirir. Cerrahi sonrası da implantın kemiğe bağlanma süresi beklenir.

İmplant tedavisi protez aşamasıyla tamamlanır. Yani kemiğe bağlanan implantın üst yapı kaplamaları yapıldığında kişinin diş eksikliği de giderilmiş olur.

Hem ön hem arka dişlerdeki eksiklikler hem bölgesel çoklu diş eksiklikleri hem de tamamen dişsiz kişilerde yüz güldüren bir tedavi yöntemidir. Takmalı çıkarmalı protezlerin yerine sabit köprüler yapılmasını sağlayan tek alternatiftir implant tedavisi. Kişi eksik dişlerinin yerini alan yapay diş kökü niteliğindeki implantlar sayesinde hem gülüşünü hem de konforunu geri kazanır. Konuşurken gülerken ağız hijyen uygulamaları sırasında sabit kendi dişleri gibi kullandığı dişler, kişinin özgüvenini yaşamının kalitesini ve motivasyonunu artırır” dedi.