İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Hesapları

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her kesimden oy alabilmenin iyi niyet taşlarını döşemeye devam ediyor.

İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Hesapları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Partili Naim Mermutlu’yu İSKİ Genel Müdürü, Ak Parti’den Elazığ Belediye Başkan Aday Adayı olan başarılı bürokrat Mahmut Kahramanı İSKİ Genel Müdür Yardımcısı yapan İmamoğlu, 2019'da Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yapan, ardından Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan milliyetçi kökenli Metin Alper’i de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı olarak atandı.

CHP mahfilerinde belki bu atama birkaç gün eleştirilebilir ama  dört yıl sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İmamoğlu’na farklı kesimlerden oy getirmesi ve her şeyden önce onun çok ideolojik bir siyasi olmadığını göstermesi adına önemli ve stratejik bir adım oldu.

İstanbul’da oylarını artıran, hizmetlerinden ziyade halka yakınlığı ile öne çıkan İmamoğlu, farklı görüşlere sahip isimlere bile a   takımında yer verirken, birçok belediyelerde parti değişmese bile başkan değişince tüm kadro değişebiliyor. Ehliyet, liyakat ve samimiyet yerine  “bizim adamımız” gibi biat kültürü ve dar ufukla yönetilmek istenen belediyelerde yığınla ve zaman zaman izahta zorlanılan nahoş olaylar olabiliyor.

Geçmişten bugüne yaşanan tecrübeler gösterdi ki  Belediye başkanına değişik sebeplerle yakın olanlar daha az çalışıp sorun çıkartırken, işine odaklanan ve işini dürüstçe yapan bürokratlar uzun vadede başkanlarının  yüzünü ağartan güzel hizmetlere imza atabiliyorlar.

İBB Başkanı İmamoğlu bu gerçeği anlamış olacak ki farklı siyasi görüşlü isimlerle çalışıyor ve başarılı da oluyor.