İmamoğlu mu Kılıçdaroğlu mu?

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi, bugün yayınlanan, 'Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında gerilim tırmanıyor' başlıklı yazısında, CHP'deki cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarını mercek altına aldı.

İmamoğlu mu Kılıçdaroğlu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle: 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti. Kuşoğlu, CHP Çankaya ilçe binasının açılışında partililere, “Sayın Genel Başkanımız, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevgi ve saygılarını iletiyorum” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu daha önce katıldığı bir televizyon programında cumhurbaşkanı adaylığının sinyalini vermiş, “İttifak öyle bir karar verirse ondan kaçamazsınız” demişti.

Kılıçdaroğlu’na ve parti meclisi ve tabanında ciddi bir ağırlığı olan ilimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol’a da yakınlığı ve akrabalığı bilinen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmişlerdi.

Partinin önemli isimleri Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasını istemesine rağmen kendisinin de aday olup olmayacağı netlik kazanmış değil.

Yakın çevresinden birisi, “Genel başkan her geçen gün cumhurbaşkanı adaylığını daha çok içselleştirmeye ve kendine ona göre hazırlamaya başladı” dedi.

CHP içinde bir grup Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adaylığına hazırlıyor. Kılıçdaroğlu da zaten bütçe görüşmeleri sırasında laf atan AK Parti milletvekillerine, “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?” diyerek cumhurbaşkanlığı adaylığının startını vermişti.

O günden itibaren Kılıçdaroğlu’nu öne çıkaran imaj çalışması başladı. Videolar çekildi, Kılıçdaroğlu gençlerin “Demokrat Amca”sı olup çıkıverdi bir anda.

Kılıçdaroğlu’nun adım adım cumhurbaşkanı adaylığına doğru ilerlemesi, millet ittifakı ortağı İYİ Parti tarafından dikkatle izleniyor. Millet ittifakı olarak ortak karar almadan Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ön plana çıkarılması bir “dayatma” olarak değerlendiriliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu kez ortak aday çıkarılması görüşünde. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda üç ayaklı bir konsept ortaya koydu.

Akşener’in bu kez cumhurbaşkanı adayı olmayacağı yönündeki mesajlarına rağmen İYİ Parti’de “Meral Akşener ortak aday olsun” eğilimi ağır basıyor. İYİ Parti yönetimi, Akşener’in tek kadın aday olması, milliyetçi ve muhafazakâr kesimden oy alabilmesi ve oylarının artış eğiliminde olması nedeniyle, Akşener’in ortak adaylığını savunuyor.

CHP Genel Merkezi’nin, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını baskın hale getirme çabası Ekrem İmamoğlu cephesinde rahatsızlığa neden oluyor. İmamoğlu, şimdilik sessiz kalıyor ama buna bakarak kimse cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçtiği hesabını yapmasın. Çünkü bu hesap, yanlış hesap olur. İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecinde harekete geçecek. İstanbul seçimlerini kazanan İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu karşısında elinde önemli kozları var.

Her defasında Ak Parti’de parti içi demokrasinin olmadığını ifade eden muhalefetin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti tabanının istediği bir adayı mı yoksa Parti üst yönetiminin istediği bir adayı mı gösterecek ilerleyen zamanlar da belli olacak…

Abdulkadir Selvi, millet ittifakında bir kırılma yaşanması adına ve bir tartışma ateşi yakma hayaliyle bu tür değerlendirmeleri yapsa ve sosyal medyada İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında bir adaylık  kavgası yaşandığı görüntüsü verilse de altıncı hissimiz diyor ki, ne Kılıçdaroğlu, ne İmamoğlu ne Akşener aday olacak. Dip dalga olarak ve gönüllere sindire sindire ve yavaş yavaş gelen ortak aday Mansur Yavaş’tır ve Erdoğan için en ciddi rakiptir. 

Bekleyip görelim…