İmamoğlu ceza almak için Yasin mi okuyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verilmişti.

İmamoğlu ceza almak için Yasin mi okuyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD seyahati öncesinde 'Ahmak Davası'ndan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak çıkma ihtimaline karşı ne yapacaklarını açıklayan Özel;  "Biz her ihtimali göz önüne alıyoruz. Böyle bir saçmalık, şuursuzluk yok. Türkiye'ye böyle bir ayıbı yaşatacaklarını düşünmüyorum. Demokrasi tokadından ders almadınız mı? Karar çıkarsa hemen ABD'den geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı inanmıyorum" dedi.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verilen davada gözler İstinaf Mahkemesi'nden çıkacak karara çevrilirken siyasi yasak getirilmesi halinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu'nu açıklayacağı öne sürüldü.

CHP cenahının açıklamalarına bakılırsa İmamoğlu’na böyle bir cezanın çıkmasından çok da rahatsızlık duymayacaklar. Zira İmamoğlu’nun cezası kesinleşse bile İBB’deki meclis üye sayısı CHP lehine olduğu için kendi aralarından bir belediye başkanı seçmeleri oldukça kolay. Yani herhangi, bir kayıpları olmayacak.

Siyasi yasak alan İmamoğlu ise erken seçimi   sık sık dillendirdiği bu günlerde “mağduriyet” zırhını kuşanıp Anadolu’yu karış karış geçecek ve bu mağduriyet üzerinden CHP’nin kesinleşmiş cumhurbaşkanı adayı olarak oy isteyecek.

Bu mağduriyet siyasi bir büyüme ve güç getirir mi? Elbette getirir. Zira Recep Tayyip Erdoğan gibi bir örnek var önümüzde. Belediye Başkanlığının ikinci yılında Ziya Gökalp’e ait bir şiiri okuduğu gerekçesi ile mahkûm olup “Bu şarkı burada bitmez” diyerek cezaevine giren Erdoğan, cezaevinden çıktıktan sonra önce başbakan ardından da Cumhurbaşkanı olmuş ve bu ülkeyi 22 yıl yönetme yetkisi alarak şarkının bitmediğini göstermişti.

Türk insanı olarak mağdura destek olan ve oy veren bir genetiğe sahibiz. Bunu yerelde de çok gördük. Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, son seçimlerde Kovancılar, Sivrice ve Akçakiraz Belediye seçimleri de mağduriyetin bir yansıması olmadı mı? Umarız istinaf mahkemesi böylesine bir konudan dolayı İmamoğlu’na ceza vermez. Ya da yine umarız ki adalete vereceği kararla ilgili hükümet kanadından herhangi bir sufle verilmez.

İmamoğlu bu basit davadan bir yasak alır da kampanyasını da ceza aldığı kelimeden esinlenen etkili bir sloganla yürütürse, yeni cumhurbaşkanı makamı kendisine altın tepside sunulmuş olur.

Biz şuna inanıyor ve biliyoruz ki İmamoğlu yatıp kalkıp hatta Yasin okuyup bu davadan kendisine ceza çıkmasını istiyordur. İstemekte haklı mı?  Haklı.