İmam dediğin böyle olur

Elazığ'da Kırklar Mahallesi'nde bulunan Cami'de İmam-Hatip olarak görev yapan Ömer Demiroğlu, yaptığı davranışlarla mahalle halkının gönlünde taht kurarken tüm ülkeye örnek oldu.

İmam dediğin böyle olur

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim kent Elazığ’da yaptıkları davranışlarla sadece ilimize değil tüm ülkeye örnek olan, bu kadim mirası fikriyatı ve davranışlarıyla birleştirerek Elazığ’ın adına yakışır bir şekilde görev yapan isimlere bir yenisi daha eklendi. Elazığ’da Kırklar Camii’nde görev yapan İmam Ömer Demiroğlu, ekonominin bu denli kötü olduğu günlerde aldığı sorumluluklar neticesinde ortaya koyduğu başarıyla mahalle halkının gönlünde taht kurdu.

MAHALLE SAKİNLERİ DEMİROĞLU İLE GURUR DUYUYOR

Kırklar Mahallesi’nde imam-hatip olarak görev yapan Ömer Demiroğlu, kendi çaba ve girişimleriyle her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere ve yetimlere yardımda bulunuyor. Demiroğlu’nun sadece sosyal yardımlarla değil, camide geçirdiği süre içerisinde gerek cemaatle gerekse de çocuklarla çok iyi bir iletişim kurduğu, topluma ve İslam dinine faydalı bilgiler anlatıp bunu yaşayarak ve göstererek mahalle sakinlerinin takdirini kazandığı biliniyor.

İmam dediğin böyle olur

76 YETİME MADDİ DESTEK

Elazığ’da Kırklar Camisinde uzun yıllardır görev yapan Ömer Demiroğlu, mahallede yaşayan yetimlere maddi destekte bulunuyor. Elazığ’dan ve yurt dışından aldığı bağışları 76 aileye eşit bir şekilde dağıtan Demiroğlu, bu sene öğrencilere yüklü miktarda kırtasiye yardımında bulundu.

OKUL AÇILIŞI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE DESTEK

Kırtasiye fiyatlarının tavan yaptığı ve ekonominin oldukça sıkıntılı olduğu, ülkenin enflasyon belasıyla mücadele ettiği bu günlerde, veliler yüksek fiyatların altından nasıl kalkacaklarını düşünürken İmam Ömer Demiroğlu sayesinde yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuldu.

Yaptığı faaliyetlerle ilgili Hakimiyet muhabirlerine bilgi veren Demiroğlu, hem yetimlere hem dar gelirli vatandaşlara destek olmak adına ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

İmam dediğin böyle olur

306 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE DESTEĞİ

Ömer Demiroğlu, öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldığını belirterek: “2019 yılından beri Kırklar Mahallesi’nde yetim ailelere maddi, manevi destekte bulunuyoruz. İlk defa bu sene 306 öğrencinin kırtasiye ihtiyaçlarının tamamını temin ettik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“YETİMLER ÖNCELİĞİMİZ”

İmam-hatip Demiroğlu, yapılan yardımlarda yetimlerin öncelikli olduğunu belirterek: “Geçen senelerde de yardımlar yaptık elbette. Ancak bu sene çok daha fazlasını yaptık. Bunun dışında sobalı evler için kışlık odun, kömür yardımında bulunuyoruz. Yetim aileler önceliğimiz ancak ihtiyacı olup da buraya gelen herkes için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

İmam dediğin böyle olur

“ELAZIĞ’DAKİ HAYIRSEVERLER DESTEK OLUYOR”

Demiroğlu açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Allah razı olsun, Elazığ’da ismini veremeyeceğim iş insanları ve hayırseverler destek çıkıyorlar. Yurt dışından bağış alıyoruz. Bizler de bu bağışları 76 aileye eşit bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz.”

ÖRNEK DAVRANIŞLAR TAKDİR EDİLİYOR

Türkiye’de mesleki etiğin, kişisel gayret ve çabaların bu denli göz ardı edildiği günümüzde İmam Ömer Demiroğlu’nun bu davranışları takdir ediliyor. Özellikle İmamlık gibi kutsal ve önemli bir vazifeyi bu kadar güzel bir şekilde temsil edip “Yetimlere mallarını verin. "Temizi pis olanla (helâli haramla) değişmeyin. Onların mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin. Çünkü bu, büyük bir günahtır. (Nisa - 2) Ayeti ile mesleğini yerine getiren Ömer Demiroğlu’nun tüm ülkeye örnek olması da en büyük temenni.

İmam dediğin böyle olur