İLTİHAPLANMA SİVİLCENİN İZ BIRAKMASINA NEDEN OLUR

Cildimizin canlılığı,parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir

İLTİHAPLANMA SİVİLCENİN İZ BIRAKMASINA NEDEN OLUR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cildimizin canlılığı,parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir.Dolayısıyla 20'li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik,bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.

 

Bu yüzden  Belinda  Güzellik Merkezinin yetkililerinden Gülnur KÜÇÜK  ile leke ve cilt bakımı hakkında röportaj yaptık detaylar şöyle:
 
Sivilce İzleri Neden Ve Nasıl Oluşur?
 
 
Birçok insanın yolu ergenlik döneminde sivilcelerle kesişir, fakat bazılarında bu sorun o kadar ciddi olur ki, ergenlik dönemi deyince aklına ilk gelen şey sivilcedir. Tabi sivilcelerle bu denli yoğun bir ilişki, bittikten sonra da bazen yüzümüze bıraktığı izlerle bize kendini hatırlatabiliyor.
Tam sivilcelerin uzun süreli ikametinin sona erdiğine sevinirken, aynaya daha yakından baktığınızda cildinizin ay yüzeyi gibi bol kraterli olduğunu görmek can sıkıcıdır. Çoğu zaman sivilce kadar kötü bir görüntüsü olmaz ama maalesef sivilceden çok daha kalıcıdır.
Bu yazımızda sivilce sonrası izlerin oluşumu, sebepleri ve nasıl engellenebileceği konusunda kısa bilgiler vereceğim.
Sivilceyi zaten yakınen tanıyoruz. Gelin sivilce izlerini de tanıyalım;

Sivilce İzi (Skar) Nedir ?

Sivilce izi esasında diğer birçok yara izine benzer. Nasıl ki derin yaralanma sonucu iz kalabiliyorsa, derin ve iltihaplı sivilceler de iz bırakabilir.
Skar oluşumu yaralanma sonrası derimiz kendini yenileyerek tamir ederken gerçekleşir.  Eğer yara yüzeyselse cilt kendini tamamen yeniler, fakat özellikle alt deriyi (dermis) etkileyen derin yaralarda iz kalma ihtimali vardır.
Ergenlikte orta şiddette veya ağır sivilce sorunu yaşayan bireylerin %30’unda sivilce izleri oluşumu görülmektedir.

Sebepleri Nedir ? 

 

Yukarıdaki oluşum sürecinden de tahmin edebileceğiniz gibi sivilcenin iz bırakması konusunda en önemli etken inflamasyon (iltihaplanma) dır. İnflamasyon her ne kadar bağışıklık sistemimizin doğal bir tepkisi olsa da sivilce oluşunda baş roldedir. İltihap büyüdükçe hem deri daha fazla zorlanacağı, hem de hasar derinin daha alt katmanlarına ulaşacağı için risk daha da artar.
İltihaplı olmayan sivilceler ve siyah noktalar genellikle iz oluşturmadan geçer. Sivilce izlerinin oluşumunda aynı zamanda sivilcenin ciltte kaldığı süre, cildin esnekliği ve yenilenme konusundaki kabiliyeti de önemlidir.

 Sivilce İzleri Oluşmaması için Nelere dikkat etmeliyiz ? 

Sadece cilt bozuklukları değil, tüm rahatsızlıklar için en iyi tedavi, sorunun oluşmasını önlemektir. Sivilce izleri ile hayatına devam eden bir arkadaşınız olarak tavsiyem bu konuda en baştan bilinçli hareket edilmesidir. Sivilce izlerini engellemek için aşağıdaki noktalar dikkat etmek gerekir.
 

Sivilcelerin iz bırakmasını önemek için en önemli adım sivilce için tedaviye erken başlamaktadır. Hemen her akne türü kontrol altına alınıp tedavi edilebilir. Öte yandan zamanında müdahale edilmezse şiddetini ve dolayısıyla iz bırakma riskini artırabilir. Bu konuda profesyonel yardım almaktan çekinmeyin

 

İltihaplı sivilcelerin daha çok iz bıraktığını söylemiştik. Eğer iltihaplı sivilceleriniz ve nodülleriniz fazla ise mutlaka bir dermatolog’la görüşün. Gerekirse daha etkili ilaçlarla bu tip lezyonların azalması sağlanabilir.

 

Eğer sivilce görünce sıkmadan duramayanlardansanız, bu dürtünüzü kontrol altına almanız gerekecek. Aksi halde sivilceleriniz kontrolden çıkabilir. Sivilceyi sıkmak, içerisindeki sebum ve bakteri yönünden zengin iltihabı alt deriye geçirerek sivilcenin “derinleşmesine” ve iyileşirken iz bırakmasına sebep olur. Ayrıca sivilcenin patlaması sonucu içerisinde sebum ve bakterilerin yayılması da komşu gözeneklerin tıkanmasına yol açarak yeni sivilceleri tetikleyebilir. Bu yüzden zor da olsa sivilceleri sıkmamayı öğrenmeliyiz.

 
 Leke Bakımı Nedir Nasıl Yapılır?
 
Çeşitli leke tedavileri vardır.Merkezimizde en sık kullandığımız leke tedavilerimiz Dermoroller ve Kimyasal Peelingtir.
 
 DERMOROLLER:Yüz bölgesinin tamamına uygulanır.Cihaz ve serumlar eşliğinde yapılır.Cihaz üzerinde kırka yakın iğne vardır.Bu iğneler cilt üzerinde dolaştırılıp cildin kanamasını sağlanır yani aşınması.Sonrasında serumu uygulayıp hastamızı 4o  dakikada dinlendiriyoruz.Sonrası pamuksu ve muhteşem bir ten.....
 
KİMYASAL PEELİNG:Bu işlemimizde ciltte yoğun güneş lekeleri ve sivilce izleri var olan hastalarımıza uygulanır.Özel ürünlerimizi karıştırıp peeling elde ediyoruz.Bu peelingi uygulayıp 10 dakika sonra işlemi sonlandırıyoruz.Peeling sonrası kremimizi sürüp cildi rahatlatıyoruz.Bu işlem 3 gün sonra cildin soyulmaya başlamasıyla tamamalanmaya geçiyor.Cildi yaklaşık olarak 5 ton kadar açıyoruz.Leke izlerinden arındırıyoruz.Pırıl pırıl bir cilt ortaya çıkıyor.
 
CİLT BAKIMI HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?
 
Cilt bakımı cildin nefes almasını sağlamak,derinlemesini temizliğini eksiksiz yapmaktır.Merkezimizde rutin cilt bakımı ,seanslarımız kısaca özetleyecek olursak öncelikle cildi temizleme jeliyle temizliyoruz sonra iki ürünü karıştırıp peeling yapıyoruz.Yaklaşık 10 dakika makinemiz eşliğinde sonrasında da 20 dakika buhara tabii tutuyoruz.Buharın son 5 dakikasında siyah nokta ve sivilce gibi kalıntılar çıkarılıyor.Özel olarak uyguladığımız altın maskemiz var buda soyulan bir maske yıkanmayan bir maske.Son olarak serumları uygulayıp durulamaya geçiyoruz.Yaklaşık olarak 1 saat 20 dakika civarında işlemimiz sürüyor.
 
 
SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
 
Unutmayınız ki sağlıklı yaşamın ve kişisel bakımın lokomotifi; mevcut bakım ürünlerini, sağlıklı beslenmek için gereken organik yiyecekleri ve sporu istikrarlı bir şekilde uygulamak ve gereken bakımları yaptırmaktır.Bay bayan herkesin en az 3 ayda bir kere bakım yaptırmaları gerekli böylelikle cilt daha temiz ve canlı kalacaktır.Hiçbirşey çözümsüz değil yeter ki çaresi aransın.Sivilce yada lekesi yüzünden çok problemli üyelerimiz var ama seansler işe yaradıkça yüzleri gülmeye başladı.Cilt problemi olanlar gelsinler çözümünü hep beraber bulalım.Sizlerede teşekkürler  başarılar...