İLKSAN, Şehitlerini Unutmadı !

Tamer ÖREN - İLKSAN yönetim kurulu üyeleri şehit öğretmenleri anmak ve bir dizi etkinliğe katılmak için Elazığ'a geldi.

İLKSAN, Şehitlerini Unutmadı !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel merkezi Ankara’da bulunan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı  Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer YILMAZ ve yönetim kurulu üyeleri  şehadetlerinin 23. Yılında 11 Eylül 1994 yılında Tunceli’nin Mazgirt İlçesi Darıkent köyünde şehit olan öğretmenleri anmak üzere  3 gün sürecek etkinlikleri kapsamında Elazığ’a geldi. Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan İLKSAN  Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer YILMAZ  yaptığı açıklamada “İLKSAN olarak, bu ülkede 255 bin eğitim neferinin üye olduğu bir kurumun çatısı altında, şehitlerimiz konusunda hassasiyeti oldukça yüksek bir kesimi temsil etmekteyiz. Tabii, askerimiz ve polisimizden sonra en çok şehit, eğitim camiasından ve Eğitimciler 1980’denbu yana teröre 165can vermiş bir kesim. Bu itibarla eğitim şehitlerinin unutturulmaması amacındayız. Yurt genelinde ve yerel merkezlerde yürüttüğümüz“ şehit eğitimcileri anma” Programları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile“ bir kandile benzeyen ve Kendini tüketerek başkalarına ışık veren ”bu şehitlerimizin aziz hatıralarını canlı tutmak istiyoruz” dedi.

Yapılacak olan etkinliklerin programı hakkında bilgiler veren YILMAZ “İLKSAN şehit eğitimcileri anma etkinliklerinin 2017 yılı programının Elazığ İl merkezi ve Ağın İlçesinde gerçekleştirilmesine karar verilmiş ve Mazgirt- Darıkent  şehitlerinin manevi huzurunda bu anma programının Şehit Öğretmen Rüstem ŞEN’in kabrinin bulunduğu Ağın ilçesinden başlatılmasına karar verilmiştir.

25 Ekim 2017 Çarşamba günü Elazığ merkezde;

Aynı gün Saat11.00’de Şehit Öğretmen Rüstem ŞEN İlkokulu ziyaret dilecektir.

26 Ekim 2017 Perşembe günü Ağın ilçesinde;

Şehit Öğretmen Rüstem ŞEN’in ailesi ziyaret edilip şehit öğretmenin kabri başında anma ve dua programı yapılacaktır. 27Ekim 2017 Cuma günü Elazığ İl merkezinde;

Elazığ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı iken 01.01.1994 tarihindeErgani-Maden

Karayolunda şehit edilen Nahit ERGENE’nin  Elazığ il merkezinde bulunan ailesi ve

Şehidimizin isminin verildiği okul ziyaret edilecek ve kabri başında anma ve dua töreni yapılacaktır.

Yine aynı gün Cuma namazından önce Elazığ İzzetpaşa Camiinde,

şehit öğretmenlerimizin aziz ruhlarına ithafen Mevlid-i şerif ve yasin-i şerif okutulacaktır.

 

Bu vesileyle 23 yılönce,1994-1995 Eğitim-Öğretim yılının açıldığı ilk gün olan 11 Eylül

1994 günü akşamında, okul lojmanından çıkarılarak vahşice katledilen şehit

öğretmenlerimiz; Vedat İNAN (Iğdır25) , Ali İhsan ÇETİNKAYA (Diyarbakır29),Metin KAYNAR (Antalya

29), Buminhan TEMİZKAN (Mersin/Tarsus27), Rüstem ŞEN (Elazığ/Ağın29) ve Mustafa KARINCA (Denizli/Buldan32)’yı şehadetlerinin 23.Yıldönümünde huzurlarınızda rahmet ve minnetle anıyoruz” diye ifade etti.