İlk Defa Hacca Gidecekler İçin Kayıtlar Başladı !

 2017 yılında hacca gitmek isteyen ve ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar ön kayıt için 20 TL  olarak belirlenen ücreti anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra 

İlk  Defa Hacca Gidecekler  İçin Kayıtlar Başladı !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 2017 yılında hacca gitmek isteyen ve ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar ön kayıt için 20 TL  olarak belirlenen ücreti anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra  elektronik ortamdan bireysel olarak http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere 28 Aralık 2016-06 Ocak 2017 arasında müracaatlarını yapabilecek.

2017 yılı hac kayıtları başlaması nedeniyle bir basın açıklaması yapan Elazığ İl Müftüsü Peyami GÜNGÖR “ Vatandaşlarımız müracaat esnasında oda ya da otel tipi konaklama türlerinden birini seçerek kaydını yapacaklardır. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçen ya da hacca gidemeyecek olanlara ön kayıt için yatırdıkları 20 TL iade edilmeyecektir” dedi.

Otomatik Kayıt Yenileme Olmayacak !

Geçmiş yıllarda kayıt yaptırıp hacca gidemeyen vatandaşların  kayıtlarının otomatik olarak yenilenmeyeceğinin altını çizen GÜNGÖR “ 2017 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlarımız  9 Ocak 31 Ocak arasında mutlaka kayıtlarını yenilemelidir. Kayıt yenileyecek olan vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir” diye konuştu.

Kuralar 23 Şubat’ta Çekilecek 

23 Şubat Perşembe günü saat 10:00’da çekilecek olan kurayla  2017 yılında hacca gidecek olan vatandaşların belirleneceğini ifade eden GÜNGÖR “  Çekilen kurada isimleri belirlenenler kesin kayıt işlemlerini 28 Şubat- 10 Mart arasında yapacaklardır. Belirlenen süre içerisinde kaydını yaptırmayanlara daha sonraki yıllarda herhangi bir hak verilmeyecektir. Müracaatlarda; eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile veya hiç bir akrabalık bağı olmayanların istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde, günlük aktivitelerini kendi başlarına yerine getiremeyecek derecede engelli vatandaşlarımızın ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kuraya girme talepleri kabul edilecektir. Yakınlarıyla birlikte müracaat edenlerden birisinin kayıt yenilemesi diğerinin ise ilk defa kayıt yaptırması istemeleri halinde bunların müracaatları birlikte alınacak ve kuraya da tek numara ile katılabileceklerdir. Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek olup müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinecek ve ön kayıt ücreti de iade edilmeyecektir” diye kaydetti.

İlk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar ön kayıt ücreti olan 20 TL’yi T. Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası A.Ş., T. Halk Bankası, A.Ş.,  Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. ve PTT Bank A.Ş şubelerine yatırabilecekler.