İLK ÇÖMLEK İHRACATINI SUUDİ ARABİSTAN'A YAPIYOR

EROL KARA/Elazığ Organize Sanayide geçtiğimiz yıl çömlek üretimi yaparak adından sıkça söz ettiren Uslu- El izi Çömlekçilik, ilk ihracatını Suudi Arabistan'a yaptı.

İLK ÇÖMLEK İHRACATINI SUUDİ ARABİSTAN'A YAPIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık iki aydan beri yapılacak ihracat ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Fabrikanın Genel Müdürü Münir Suncak, “Yaklaşık bir yıldır faaliyetteyiz. Temel amacımız mutfağa hitap etmek, daha sağlıklı mutfak araç gereçleri üretip ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak ve Elazığımıza, gençlerimize sanat öğretmek. Bunun için yola koyulduk. İlk ihracatımızı Suudi Arabistan’a yapmak üzere hazırlandık. Önümüzdeki günlerde Cidde’ye birkaç konteynır göndermek üzere. Elazığımıza ve ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir yıldır hizmet verdiklerini belirten Uslu Çömlekçilik ortaklarından Ali Ersoy, “Uslu Çömlekçilik, el izi çömlekleri olarak burayı kuralı yaklaşık bir yıl oldu. Şükürler olsun önümüzdeki günlerde kısmetse ilk ihracatımızı Suudi Arabistan Cidde’ye yapacağız. Tabi bu arada iç piyasaya çalışıyoruz. Fakat buradaki temel amacımız bizim ihracat ağırlıklıydı. Burayı kurarken de düşüncemiz buydu. Kısmet olursa önümüzdeki günlerde ilk ihracatımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.