İLK ATAMA GÖZ DOLDURDU

Pazartesi görevi eski Rektör Prof.Dr.  Kutbeddin Demirdağ'dan devralarak Başlayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ilk rektör yardımcısını da aynı gün atayarak hızlı bir şekilde hizmete başladı.

İLK ATAMA GÖZ DOLDURDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rektör Göktaş, Rektör Yardımcılığı görevine, başarıları ve gayretleri ile üniversitede öne çıkan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Üstündağ’ı atadı. Bu atama,  tüm akademik çevrelerde ve şehirde isabetli ve yerinde bir atama olarak görüldü ve takdir edildi.

Önümüzdeki günlerde de yeni bir rektör yardımcısı atayacağı, eski rektör yardımcılarından olan Prof.Dr. Mehmet Cebeci ile çalışmaya devam edebileceği ifade edilen Rektör Göktaş’ın ikinci rektör yardımcısı olarak da ilimizin sevilen ve sayılan, hem bilimsel başarıları ve karakteri  hem de şehrin tüm kesimleri ile diyalogu olan bir ismi ataması bekleniyor.

Başarının A takımıyla mümkün olabileceğini belirten akademik personel, Rektör Göktaş’ın diğer akademik ve idari personel atamalarında çok aceleci davranmayıp önce işleyişi ve süreci izleyeceği ardından da gerek gördüğü noktalara yeni atamalar yapabileceği ifade ediliyor.

Atamalarında liyakat ve ehliyete önem vereceği ifade edilen Rektör Göktaş’ın, bu konuda da en büyük referansının gözlem, takım ruhu ve çalışma azmi ve heyecanı olacağı ifade ediliyor.

Birkaç ay içerisinde ve muhtemelen yılbaşına kadar kadrosunu oturtan Rektör Göktaş’ın bu tarihten sonra başta YÖK olmak üzere birçok Bakanlık ve bilim kurullarının desteklerinden  üniversitemizin faydalanması ve eğitimin kalitesini artırarak   Fırat Üniversitesini şaha kaldıracak projelere yoğunlaşması bekleniyor.