İlçe ve Beldelerde YRP Çıkışı

Ak Parti Genel Merkezinin YRP ile yerel seçimlerde ittifak görüşmeleri yapmaması ve bundan bilinçli olarak uzak durması, birçok ilde farklı sonuçlar doğurabilecek bir konuma geldi.

İlçe ve Beldelerde YRP Çıkışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’ye sürekli ve sınırsız destek veren gazetecilerden olan Cem Küçük ile Nasuhi Güngör,  katıldıkları televizyon programında Ak Parti’nin Ordu, Yozgat, Şanlıurfa ve Bursa da seçimi kaybedeceğini ve bu illeri Yeniden Refah Partisi’nin kazanacağını dile getirdiler. Bu yorumlar da gösteriyor ki bu YRP birçok il ve ilçede dengeleri değiştirebilecek bir rol üstlenecek. 

Ak Parti’nin ilçe ve belde belediye Başkan adayları resmen açıklanmasa bile sızan bilgilerden bu isimlerin kimler olduğunu artık herkes biliyor. Muhtemelen liste pazar günü resmen de açıklanacak ve herkes işine gücüne bakacak.

Resmi açıklamayı beklemeden oluşan tabloya ve dillendirilen isimlere bakarak kendine yeni yol ve parti arayanlar önemli mesafe aldılar.

Palu’da sonra Maden’de de Ak Partiden aday gösterilmeyen isimler Yeniden Refah Partisine  geçti. Sırada Sivrice var. Beldelerde de aynı süreç yaşanıyor. Akçakiraz başta olmak üzere birçok belde de YRP güçlü görünüyor.

Bu tablo da gösteriyor ki 31 Martta seçimler Ak Parti ile Ak Partiye kırgınlar arasında geçecek. Ve bazı ilçe ve beldelerin sonucunu da kırgınlar belirleyecek.