İlçe Ve Beldelerde Heyecan Dorukta

Elazığ Belediye Başkan adayı olarak Şahin Şerifoğulları'nın ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Pazar günü açıklanmasının ardından gözler, Ak Parti'nin ilçe ve belde adaylarına kilitlendi.

İlçe Ve Beldelerde Heyecan Dorukta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm ilçe ve belde belediye başkan adayları büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla ocak ayı sonuna kilitlenmiş durumda. Ak Parti, 15 Ocakta geri kalan tüm il ve büyükşehir belediye başkanlarının açıklanması sonrasında gündem ilçe ve beldeler olacak.

Ak Parti Genel Merkezi, bu konuda il teşkilatlarının daha önce yaptıkları anket ve temayül yoklamalarını esas alan değerlendirmelere bakarak karar verecek.  Kararsız kalınan ilçelerde ise son bir anket daha yapılması söz konusu olacak.

Elazığ’da adayı en çok merak edilen ilçe ise Palu. İlçenin demografik yapısı yanında kitlesel oyu olan ve ilçenin başta turizm olmak üzere birçok alanda kalkınmasına yönelik ciddi projeleri olan isimler daha avantajlı gibi görünüyor.  İl teşkilatının da aday belirlemede üzerinde özellikle durduğu parametre ise anketler.

Anketlerde iyi çıkan isimlerin aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ak Parti beldelerde de iddiasını sürdürüyor. Yurtbaşı ve Mollakendi başkanlarının yeniden aday olmayacakları bu süreçte bu iki beldede ipi kimin göğüsleyeceği belli değil.

Yazıkonak ve Akçakiraz’da da adaylar arasında kıyasıya bir yarış var. Bu iki belde ile diğer beldelerde de Ak Parti’nin rakibi Yeniden Refah Partisi olabilir.

MHP’nin mevcut iki belediyesini üç ya da dörde çıkarma ihtimali yüksek. Ak Parti mevcutları korumaya çalışacak. Yeniden Refah Partisi bir ilçeyi zorlayabilir ama kazanma şansı yok gibi.

Adayların açıklanması sonrası tablo daha da netleşecek. Ve bizler o gün itibarıyla daha net bir resim ortaya koyabileceğiz.