İlçe Adayları Sahada

Şehrin siyasetinin nabzının attığı Hakimiyet Gazetesi, birçok siyasi gelişme ve adımları günler öncesinden halka duyuruyor.

İlçe Adayları Sahada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Kovancılar ilçesinde Belediye başkan aday adaylarıyla ilgili değerlendirme yapmış ve Ak Parti Kovancılar kurucu ilçe başkanı Abdulhakim Kaya’nın  da aday olduğunu ifade etmiştik.

Abdulhakim Kaya, yaptığı açıklama ile Kovancılar Belediye Başkan Aday Adaylığını kamuoyuna duyurdu.

Kaya, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara vatandaşların, muhtarların ve STK’ların katılımını temin edeceklerini söyledi.

Kaya’nın da yarışa girmesiyle Kovancılarda kıyasıya bir yarışın olması bekleniyor.

Bu açıklama ile devlet memuru olmayan ve aday adaylık açıklamasında herhangi bir yasal engeli bulunmayan isimlerin bu niyetlerini kamuoyuna duyurmalarında hızlı bir sürece girdik.

YSK’nın kasım ayında açıklayacağı seçim takvimine göre kamuda çalışanlar da istifa ederek aday olmak istedikleri partilere müracaatlarını yapacaklar.

Kamu görevlisi olsa dahi zaten birçoğu uzun süreden beri siyasi çalışmalarını yürüten aday adaylarını bugünden sonra daha yoğun günler bekliyor. 

İllerin anketleri büyük oranda tamamlandı. Sıra ilçelerin anketlerine geldi. Parti genel merkezlerinin profesyonel şirketlere yaptırdıkları ilçe anketlerinin de Kasım sonunda tamamlaması bekleniyor.

Aralık ayının başıyla birlikte önce büyükşehir, ardından il, sonrasında da ilçe ve belde belediye başkanlıklarının açıklanacağı ve bu sürecin yılbaşına kadar tamamlanması bekleniyor.